Polis Ceza Yerine Karanfil Verdi

Polis Ceza Yerine Karanfil Verdi

Marmaris Emniyet Müdürlüğü'nde görevli trafik polis ekipleri, araçları durdurarak kemer takmayan sürücüleri uyarıp, ceza yerine karanfil verdi.

Marmaris İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Cihan ile beraberindeki polisler, Atatürk Meydanı’nda durdukları araçlardaki sürücülere, ''tüm sevdiklerimiz için trafik kurallarına uyalım'' diyerek karanfil hediye etti. Kemer takmayan sürücüleri uyaran polis ekipleri, uyarıları dikkate alan sürücülere teşekkür ederek karanfillerini verdi.

Uygulamadan memnun olan sürücüler, Türk polisinin her zaman güzel çalışmalar yaptığını belirterek, uygulamanın sevindirici olduğunu ifade etti.

Sürücülerden Taner Özaslan, kemer takmayı unuttuğunu belirterek, "Caddeye gidecektim, kemer takmayı unutmuşum. Beni durdurdukları zaman ceza kesileceğini düşündüm, karanfil hediye edileceğini hiç beklemiyordum. Çok mutlu oldum. Sevdiklerim için trafik kurallarına uyacağım" diye konuştu.

Yapılan uygulamayı takip eden Marmaris İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya yaptığı açıklamada, “Birçok sürücü, kısa yolculuklarda emniyet kemerinin hiçbir işe yaramadığını düşünüyor, ancak emniyet kemeri kullanımını en çok gerektiren aslında kısa mesafeler oluyor. Emniyet kemeri kullanılmıyorsa 30 kilometre hızla çarpıldığında bile ağır yaralanma riski çok fazla oluyor. Emniyet kemeri, kazalarda meydana gelebilecek yaralanmaları azaltabilen bir güvenlik aracıdır. Pek çok kazada emniyet kemeri kullanımı sayesinde insanların hayatının kurtulduğunu biliyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile