Polis göstericilere müdahale etti, ilçe karıştı

Mardin'de korsan gösteri yapan bir grup, polisle çatıştı. Çıkan olaylarda polisin 5 yaşındaki M.D.'yi gözaltına almasına tepki gösterenler ile polis arasında gerginlik yaşandı


M. Ali BULUN/NUSAYBİN(Mardin) (DHA)
MARDİN'in, Nusaybin İlçesi'nde yola barikat kurarak korsan gösteri yapan grup ile polis arasında arbede yaşandı. Polisin göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su ile dağıttığı gruptan bazılarını gözaltına almak istemesi gerilimi arttırdı.
Bugün saat 16.00 sıralarında Nusaybin'nin Şirin bulvarında toplanan yaklaşık 100 kişilik bir grup, terörist başı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Yola barikat da kuran göstericilere, polis dağılmaları konusunda uyarı yaptı. Uyarılara rağmen eylemlerini sürdürmeye çalışap PKK sempatizanlarına polis, göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su ile müdaha etti. Bunun üzerine Çevik Kuvvet ekibine ve panzerlere taş atan göstericilerle, polis arasında arbede yaşandı. Ara sokaklara kaçan göstericilerden bazılarını yakalayarak gözaltına almak istemesi gerilimi daha da arttırdı. Bu arada 5 yaşındaki M.D. isimli çocuk da yaşanan arbedenin ortasında kaldı. Polisin olayların dışına çıkartmak istediği çocuğun Emniyete götürüleceğini zanneden bazı semt sakinleri güvenlik güçlerine tepki gösterdi. Polis, küçük çocuğu olayların yaşandığı bölgeden uzaklaştırdıktan sonra bıraktı.
İlçede yaklaşık 30 dakika süren gerginlik, göstericilerin ara sokaklara dağılmasıyla sona ererken, polis güvenlik önlemlerini arttırdı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile