'polis Halkın Güvenliği İçin 7 Gün 24 Saat Görevde'

Ünye İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akar, polisin 7 gün 24 saat güvenlik ve asayişi sağlamak için mesaide olduğunu söyledi.

Türk Polis Teşkilatı'nın 167. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayan kutlamalar belediye konservatuvarında devam etti. Kutlama töreninde konuşan Ünye İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akar, polisin 7 gün 24 saat güvenlik ve asayişi sağlamak için mesaide olduğunu hatırlattı. Akar, "Polis ekipleri bir ülkenin en önemli birimlerinden biri. İnsan kavramı biz güvenlik güçleri için en önemli unsurdur. En, önemliyi en güzel şekilde de korumak yine bizim görevimizdir. Bütün arkadaşlarımızın da çalışmalarından bu ruhu alıyorum. Bugün evlerimizde rahat bir şekilde oturuyorsak, dışarıda huzurlu bir şekilde gezebiliyorsak, kendimizi güvende hissediyorsak bunun arkasında güvenlik güçleri olmaktadır. Ben görevini en güzel şekilde yapmaya çalışan arkadaşlarımıza bir kez daha teşekkür eder, saygılar sunarım.” şeklinde konuştu.

Ünye Kaymakamı Mustafa Demir ise, Türk polisinin sorun olmaktan çıktığını, artık sorun çözücü bir teşkilat haline geldiğine işaret etti. Türk polisinin bugün bütün dünyanın özellikle orta doğunun her tarafının yangın yerine döndüğü bir yerde, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin huzur adası olması için elinden geleni yaptığını belirten Demir, "Bazı adliyelere intikal eden zanlıların suçlarını itiraf edenlerin polis ile ilgili ifadelerinde 'Biz emniyet teşkilatında ciddi manada insanlık gördük' şeklinde beyanları olmuştur. Bu manada polisin işini kolaylaştıracak olaylarda onlara görgü tanıkları olarak yardımcı olmalıyız. Türk halkının rahatı için 24 saat görev yapan, aziz şehitlerimizin huzurunda saygıyla bir kez daha eğiliyorum. Terörle mücadelede gazi olan arkadaşlarımızın, şehitlerimizin ailelerine metanet diliyorum. Bütün teşkilatımızın gününü saygıyla kutluyorum.” diye konuştu.

BAŞSAVCI: ASAYİŞLİK OLAYI BİLDİRMEK, VİCDANİ VE KUL HAKKIDIR

Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun da konuşmasında, toplumda kangren haline geldiğini düşündüğü bir konuya değindi. Dursun şunları söyledi: “Görev yaptığım her yerde beni üzen, toplumda kangren haline gelmiş bir durumu ifade etmek istiyorum. Bu Ünye’ye has değil görev yaptığım bütün yerlerde ne yazık ki buna şahit oldum. Örnekle; şahsın işyerinin önünde vatandaş dövülüyor, arkasından bıçaklanıyor, öldürülüyor. Bu yaklaşım en hızlı çekimle 5 dakika sürer diye düşünüyorum. O iş yerinin sahibi veya civardaki insanlarımız bu olayı görmemişler. Hiç şahit yok. Bu olayı aydınlatmaya çalışan emniyet birimlerimiz ne yapacak? Siz emniyetten bir görevli olsanız ne düşünürdünüz? Bugün o olayı aydınlatmak için delil arayan emniyet birimleri yarın sizin başınıza bir olay geldiğinde aynı şekilde delil, şahit bulamayabilir. Toplumuzda ne yazık ki bana necilik almış başını gidiyor. Şahit aradığınızda görmedim, duymadım, bilmiyorum deniyor. Peki, emniyet bu olayı nasıl aydınlatacak? Biz savcılar ve hâkimler olarak bu eylemi gerçekleştiren insana nasıl ceza vereceğiz? Bu bakımdan emniyet birimlerine yardımcı olmak, gördüğü olayı aktarmak benim şahsi kanaatim toplumsal bir görevdir."

Programa, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akar, Ünye Müftüsü Aydın Yığman, Jandarma Komutanı Ahmet Koçdemir’i, Garnizon Arif Yekebaş, Ak Parti İlçe Başkanı Avukat Ahmet Çamyar, Has Parti İlçe Başkanı Arif Ergün, Saadet Partisi Başkanı Özgür Şahin, CHP İlçe Başkanı İbrahim Orhan Bodancı, Ünye İlçe Tarım Müdürü Yetkin Esen, Ünye Devlet Hastanesi Başhekimi Hüseyin Yalçın Büyükkarabacak, Aile Sağlık Merkezi Müdürü Engin Araz, Ticaret Odası Başkanı Hasan Şimşek, Şoförler Odası Başkanı Bekir Şimşek, Milli Eğitim Müdür Vekili İhsan Yüksel, Halk Eğitim Müdürü Mahmut Karabulut daire amirleri ve polis eşleri ile çocukları katıldı.

Program sonrasında alanlarında başarı gösteren polis memurlarına, polis haftasında şiir ve kompozisyon dalında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile