Görevde olduğu için Fethiye Emniyet Müdürü’nden bir saat izin alan polis memuru Salih Çalbay , müfettişler gelecek diye inandırdığı eşine müzisyenlerle sürpriz yaptı . Müfettiş beklerken müzisyenler ve elinde doğum günü pastası ile eşini gören Ayşe Çalbay , büyük şaşkınlık yaşadı ve çok duygulandı .
Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Salih Çalbay ( 38 ) , 3 yıldır evli olduğu eşi Ayşe Çalbay ( 39 ) ile birlikte hiç doğum günü kutlayamadı . Eşinin doğum günlerinde sürekli olarak görevde olan Salih Çalbay , bu yıl eşi için büyük bir sürpriz hazırladı . Eşinin bu yıl ki doğum gününde de kendisine görev çıkan Çalbay , İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Saffet Koçer’e durumu izah etti . Müdürden bir saatliğine izin alan Çalbay , eşine polis müfettişlerinin eve geleceğini ve kendisine sorular soracağını söyledi . Bu sırada çalgıcıları ayarlayan ve doğum günü pastası yaptıran Salih Çalbay , Pazaryeri Mahallesi’nde bulunan evine geldi .
Elinde pasta ardında çalgıcılarla sessizce apartmana giren Salih Çalbay , kaldığı dairenin ziline bastı . Polis müfettişlerinin geldiğini düşünerek kapyı açan Ayşe Çalbay karşısında çalgıcıları ve eşini görünce büyük şaşkınlık yaşadı . Gözleri dolu dolu eşine sarılan Ayşe Çalbay , daha sonra eşinin kendisi için hazırladığı doğum günü pastasının mumunu üfledi . Komşularının şaşkın bakışları arasında sürpriz doğum günü kutlaması yapan çift , küçük kızları Tuana ile birlikte kesilen pastanın tadına baktı .
Eşinin sürpriz karşısında çok şaşırdığını anlatan Ayşe Çalbay , 39 yaşına gelmesine rağmen ilk defa böyle bir doğum günü kutladığını söyledi . Eşi Salih Çalbay’a teşekkür eden Ayşe Çalbay , “Bana müfettişler gelecek , sana form doldurtacaklar dedi . Benim buradaki çalışma sistemimi soracaklar dedi . Ama karşımda çalgıcıları görünce çok şaşırdım . Hiç böyle bir şey beklemiyordum . Hiç doğum günü kutlayamadığımız için bu beni ayrıca şaşırttı . ” dedi .
Polis memuru Salih Çalbay , Fethiye Emniyet Müdürü İbrahim Saffet Koçer’den eşinin doğum gününü kutlamak için izin aldığını , elbiselerini değiştirip eşine doğum günü sürprizi hazırladığını anlattı . Polis olmaktan mutlu olduğunu ve severek bu işi yaptığını kaydeden Çalbay , yıllardır eşinin ve çocuğunun doğum günlerini aynı gün kutlayamadığını açıkladı . Bu durumu emniyet müdürü ile paylaştığını ifade eden Çalbay şöyle konuştu : “Her doğum gününde işimiz gereği görevde oluyoruz . Bugün yine görevim var . Müdürümden izin istedim . Üzerimi değiştirdim , eşime ‘Müfettişler gelecek , sana soru soracaklar’ dedim ve bu sürpriz doğum gününü hazırladım . ”
Yaklaşık 20 dakika süren doğum günü kutlamasının ardından polis memuru Salih Çalbay , yeniden üniformalarını giyerek görevinin başına döndü .
Polis Müfettişi Beklerken Eşinin Doğum Yıl Dönümü Sürprizi İle Karşılaştı
Muğla’nın Fethiye ilçesinde görev yapan polis memuru, eşinin doğum gününü kutlamak için farklı bir yöntem kullandı.



















