Polis Sokak Sokak Gezip Dolandıcılık Uyarısı Yaptı

Polis Sokak Sokak Gezip Dolandıcılık Uyarısı Yaptı

Aydın Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Mesut Bilgeç, devletin her durumda vatandaşın yanında olduğunu belirterek, “Hiçbir polis, asker veya savcı vatandaşı cep telefonundan arayarak parasını yönlendirmez” dedi.

Aydın Emniyet Müdürlüğü, son dönemde Türkiye genelinde artış gösteren dolandırıcılık ve kontör dolancılığı olaylarına karşı sokak sokak gezerek vatandaşları uyardı. Aydın Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan projeli çalışma kapsamında kamu kurumları, işyerleri, cami, okul ve banka girişlerine bilgilendirici broşürler asıldı.

Aydın Emniyet Müdür Yardımcısı Nuri Kahyan Yüksel, Asayiş Şube Müdürü Mesut Bilgeç ve Aydın Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Hizmetleri Şube Müdür Yardımcısı Özcan Yorulmaz’ın katıldığı çalışmada Aydın’da kurulan en büyük semt pazarı olan Salı Pazarı’nı sokak sokak gezen polis ekipleri, vatandaşları bire bir bilgilendirerek, broşür dağıttı.

Toplum Destekli Polislik Hizmetleri ekipleri tarafından kendisini savcı, komiser veya değişik unvandaki kamu görevlisi olarak tanıtıp ev, işyeri veya cep telefonlarını aramak suretiyle “Yasadışı terör örgütü ile bağlantınız tespit edildi, sizin telefonunuz ile üst rütbeli bir komutanın, savcı veya hakimin eşine hakarette bulunulmuş, internet üzerinden bilgilerinize ulaşılarak hesabınızdan para çekilmiş, herhangi bir ürünün adı verilerek, kampanyadan ödül kazandınız” gibi söylemlerde kontör ve para isteyen kişilere karşı dikkatli olunması istendi.

Aydın’da polisin belirli periyotlarla gerçekleştirdiği dolandırıcılık uyarısı çalışması vatandaşlar tarafından takdir topladı. Bir çok vatandaş uyarıları dikkatle dinleyip, broşürü dikkatle okurken; birkaç kişi ise polisin uzattığı broşürü geri çevirdi. Vatandaşlar, polis tarafından bankamatikler önüne asılan uyarıların kendileri için çok faydalı bulduklarını ifade etti.

SON ANDA KURTULMUŞ Çalışması için polise teşekkür eden ve Marmaris’te yaşadığı bir olayı anlatan Mehmet Karakaya, “Beni arayan kişi kendini savcı olarak tanıttı. ‘Terör örgütü ile bağlantınız tespit edildi’ dedi.

Anlattıklarıyla beni o kadar inandırdı. Onun telefonunu kullandım. Aldığımız kontörler bitti. Birlikte bankaya gittik. Son anda aklım başıma geldi. Karakola gittim. Polis arkadaş para verip vermediğimi sordu. Vermediğimiz söyleyince ‘Bunlar dolandırıcı’ deyip beni evime gönderdiler. Ben kurtuldum ama bir yakınım 7 bin TL kadar para kaptırdı” dedi.

Vatandaşlara dolandırıcılık olayları karşısında dikkatli olmayan davet eden Asayiş Şube Müdürü Mesut Bilgeç de, karşılaşılabilecek durumlar karşısında polisle irtibata geçilmesini istedi. Sonra dönemde benzer vakaların arttığına işaret eden Bilgeç, “Kendisini savcı, komiser veya değişik unvandaki kamu görevlisi olarak tanıtan bu kişiler vatandaşımızın devletine olan güven duygusunu istismar ederek, dolandırmaya çalışıyor. Hiçbir polis, asker veya savcı vatandaşı cep telefonundan arayarak parasını yönlendirmez. Defalarca bununla ilgili duyurular yapılmasına rağmen dolandırıcılık olaylarının devam ettiğini gözlemliyoruz. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nde arkadaşlarımızla beraber halkın yoğun olarak bulunduğu bölgelerde bilgilendirme çalışması yapıyoruz. İnşallah bu olaylarının önüne geçeriz. Vatandaşımız istemeden her hangi bir suça karışmış olsa dahi; para yatırması halinde mağduriyetinin giderilmesi gibi bir durumun söz konu olmayacağını ve devletin kendisini bu durumdan kendisini ayıklayacağını bilmesini istiyoruz. Kimseye kesinlikle para göndermesinler” diye konuştu.

Toplum Destekli Polislik Hizmetleri olarak dolandırıcılık olaylarına karşı bilinçlendirme çabalarını aralıksız sürdürdüklerini kaydeden Şube Müdür Yardımcısı Özcan Yorulmaz ise, şunları söyledi: “Son dönemde Türkiye genelinde artan dolandırıcılık olaylarına karşı il merkezindeki iş yerlerine, kahvehanelere, kamu kurum ve kuruluşlarının tamamı ile camilere büyük boy afişler yapıştırdık. Yine bugün pazaryeri içerisinde ve kahvelerde 5 bin adet broşür dağıtacağız. Vatandaşlarımızın bu tür telefonlara itibar etmemeleri, şüpheli bir durumla karşılaşmaları halinde 155 Polis İmdat telefonuna bilgi vermeleri veya en yakın polis birimini müracaat etmelerini istiyoruz”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile