Polis, Vatandasi Dolandirilmaktan Kurtardi

Polis, Vatandasi Dolandirilmaktan Kurtardi

Sinop Gerze Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri, vatandasi dolandirilmaktan kurtardi.

Kendisini telefonda polis olarak tanitan sahislara vermek üzere ziynet esyalarini bozdurarak verilecek hesaba yatirilmasi istenen vatandasin dolandirilmasi Gerze Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri tarafindan son anda önlendi.

Edinilen bilgiye göre, bir vatandasi özel bir numaradan arayarak kendilerini polis olarak tanitan dolandiricilar, vatandastan ziynet esyalarini bozdurarak verilecek hesaba yatirmasini istediler.

Suç yerinde kimliginin bulundugunu, adinin FETÖ dosyasinda geçtigi seklinde korkutulan vatandas, Gerze Emniyet Müdürlügü tarafindan hemen Gerze Belediyesi hoparlöründen anons yaptirilarak uyarildi.

Gerze Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri, dolandiricilik girisimine maruz kalan vatandasa ulasarak muhtemel olay gerçeklesmesini önledi.

Gerze Ilçe Emniyet Müdürlügünden yapilan açiklama su sekilde:

“27 Haziran Pazartesi günü Gerze ilçemizde bilisim yolu ile dolandiricilik faaliyetine girisen ve kendisini polis olarak tanitan kisiler tarafindan özel numaradan aranan vatandasimiz, suç yerinde kimliginin bulundugu, adinin FETÖ dosyasinda geçtigi seklinde korkutularak ziynet esyalarini bozdurmasi ve verilecek hesaba yatirmasi istenilmis, polis ekiplerimiz tarafindan hemen belediye hoparlöründen anons yaptirilarak vatandaslar uyarilmis, polis ekipleri tarafindan dolandiricilik girisimine maruz kalan vatandasa ulasilarak muhtemel olay gerçeklesmeden önlenmistir. Vatandaslarimizin bu gibi telefon mesaj ve aramalarina itibar etmemeleri önem arz etmektedir.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile