Polis ve Jandarmaya Kumara Yardım Gözaltısı

Polis ve Jandarmaya Kumara Yardım Gözaltısı

İstanbul polisi tarafından kumar oynatılması ve buna bağlı olarak yağma ve çek-senet tahsilatı gibi 17 ayrı suç olayı kapsamında gözaltına alınan zanlılar adliyeye sevk edildi.

Üç muvazzaf jandarma personeli , 15 polis ve bir belediye çalışanıyla birlikte toplam 62 kişinin gözaltına alındığı operasyonda kumardan elde edildiği düşünülen 313 bin dolar ele geçirildi . Polis kumarhane baskınları saniye saniye kayıt altına aldı .

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne yaklaşık 2 yıl önce e-posta yoluyla gelen bir ihbar üzerine harekete geçmişti . Fiziki ve teknik takibin ardından çek senet tahsilatından kumar borcu tahsilatına kadar bir çok suç tespit edildi . Bir süre şebekeyi takibe alan polis zanlıların Şanlıurfa , Kocaeli , Erzurum , Hakkari , Sakarya , Şırnak ve İstanbul`da bulunduklarını belirledi . 27 Ocak 2012’de adı geçen iller ve İstanbul’daki 21 ilçede eş zamanlı operasyon düzenlendi .

Operasyonda aralarında 1 emekli MİT mensubu , 3 jandarma , 15 polis ve 1 belediye çalışanının da bulunduğu 62 kişi gözaltına alındı . Ev , iş yeri ve kumarhane olarak kullanılan yerlerde yapılan aramalarda 6 ruhsatsız tabanca , 1 el bombası , 300 mermi , 313 bin 977 ABD doları , 5 bin Euro , 33 bin 790 TL , 1 aydınlatma fişeği , 48 gram uyuşturucu madde , 78 adet çek senet , 4 telsiz , 1 kelepçe , çok sayıda oyun pulu , oyun kağıdı , kumar alacak ve borçlarının yazılı olduğu döküman , bilgisayar ve tarihi eser olduğu düşünülen malzemeler ele geçirildi . Muvazzaf askerler 2 binbaşı ve 1 yarbay Beşiktaş`taki Merkez Komutanlığı`na , diğer şüpheli 59 kişi ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü`ne götürüldü .

Şüpheli M . İ’nin Beykoz , Başakşehir ve Tuzla`da dernek adı altında açtığı yerlerde kumarhane kurduğu belirtilirken jandarma subayları ve polislerin zanlılara operasyon öncesinde bilgi verdikleri gerekçesiyle gözaltına alındıkları öğrenildi . Kamu görevlilerinin yardım karşılığında zanlılardan para aldıkları iddialarının da araştırıldığı belirtildi . Emekli MİT mensubunun da zanlılara para karşılığı bilgi yardımında bulunduğu iddia edildi .

Polisin tespitlerine göre 1 Haziran 2010 ve 3 Ocak 2012 tarihleri arasında 17 ayrı suçun tespit edildiği kaydedildi . Savcılık talimatıyla 10 şüphelinin serbest bırakıldığı , geri kalan 49 kişinin ise emniyetten adliyeye sevk edildiği bildirildi . Şüpheli askeri personel ise Merkez Komutanlığı’ndan adliyeye sevk edildi .



Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile