Polis Yüksek Ögretim Kanun Teklifi TBMM'den Geçti Ve Yasalasti

Polis Yüksek Ögretim Kanun Teklifi TBMM’den geçti ve yasalasti.



AK Parti Antalya milletvekili Kemal Çelik ve 69 milletvekilinin Polis Yüksek Ögretim Kanunu ile bazi kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun teklifi görüsmeleri düzenlendi.

Teklif kabul edilerek yasalasti. Kabul edilen maddelere göre, güvenlik korucularina uyarma, kinama, ücretten kesme, görevden çikarma cezasini gerektiren fiil ve haller belirleniyor. Meskun yerlerde silah atmak fiili, devlet veya kisilerin zarara ugramasina yol açmissa durumun niteligine ve agirligina göre görevden çikarma cezasi uygulanacak.

Silahla dikkatsizlik, tedbirsizlik veya ihmal sonucu yaralamaya veya ölüme sebebiyet verilmesi halinde, islenis sekli, durumun agirligi ya da zararin derecesi ile fiilin konusunun önem ve degerine göre de görevden çikarma cezasi yoluna gidilecek.

Sehitlerin ana, baba, es ve çocuklarina intikal eden silah ruhsatlarinda süre kaydi aranmayacak.

Jandarma Asayis Vakfi, kanunla kurulmus vakif statüsü kazanacak.

Polis Akademisi Baskanligi bünyesinde lisans egitimi veren Iç Güvenlik Fakültesi kurulacak.

Polis Amirleri Egitimi Merkezi’nde, lisans mezunu polis memurlari ile ihtiyaç duyulan uzmanlik alanlarindaki amir sinifi personelin temini için örgün egitim veren üniversitelerin Emniyet Genel Müdürlügünce belirlenecek en az 4 yil süreli fakülte mezunlarindan yapilacak sinavda basarili olanlara ilk derece amirlik egitimi verilecek.

Iç Güvenlik Fakültesinde egitim alanlar, egitim süresinin iki kati süreyle mecburi hizmetle yükümlü olacak.

Fakültenin esas ögrenci kaynagi, sinavlarin yapildigi yil 1 Ocak tarihi itibariyla 22 yasindan gün almamis lise ve dengi okullarin mezunlari olacak.

Iç Güvenlik Fakültesi ve ilk derece amirlik egitimi ögrencileri, Polis Akademisi bünyesinde ücretsiz iase edilecek, yatirilacak, saglik giderleri ve yönetmelikle tespit edilecek ihtiyaçlari devletçe karsilanacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile