Emniyet Müdürlüğü A. Gaffar Okkan toplantı salonunda düzenlenen eğitim seminerine Emniyet Müdür Vekil Adnan Karayel, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu ve emniyet personeli katıldı.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri tarafından verilen hizmet içi eğitim seminerinin açılışında konuşan Muğla Emniyet Müdür Vekili Adnan Karayel, “Ailenin korunması ve kadına şiddetin önlenmesi kapsamında il genelinde görev yapan arkadaşlarımıza yönelik hizmet içi eğitim semineri düzenledik. Hemen hemen her gün görsel ve yazılı basında aile içi şiddet veya kadına yönelik şiddet haberleri yer alıyor. Ailenin korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi hakkındaki kanun şiddet mağduru olan vatandaşlarımıza biz Emniyet mensupları olarak 7/24 hizmet veriyoruz. Her türlü ihbar ve şikâyetler anında değerlendirilmekte, mevzuatın verdiği görev, yetki ve sorumluluklar çerçevesinde ilgili birimlerden alınan önleyici ve koruyucu derhal uygulanmakta ve süreç ilgili birimlerimiz tarafından takip ediliyor. Bugünkü hizmet içi eğitim seminerinde mevzuatın kolluk kuvvetlerine yüklediği uygulamalar değil, suçtan zarar görmüş, şiddet mağduru olmuş ve birimlerimize başvurmuş vatandaşlarımız ile olan diyalog, bunlarla iletişim, yaklaşım kavramları bizler için çok daha önem taşıyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesinden gelen hocalarımızın vereceği bilgiler ışığında arkadaşlarımızın hizmet verme anlayışında daha bütüncül bir yaklaşım oluşacağını ve verilecek hizmet kalitesinin ve standardının yükseleceğini düşünüyoruz” dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu bakanlığın 2011 yılında teşkilatlandığını belirterek, “Bu teşkilatlanma neticesinde 5 Genel müdürlükten birisi Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü. Daha önce tadına karşı şiddet ile ilgili, kadın şiddete uğradığı zaman mağdur olan yine kadın oluyordu ve kadın evden ayrılmak zorunda kalıyordu. Ama şimdi önleyici tedbir kararları verilmekte ve şiddeti uygulayan kişi evden uzaklaştırılmakta. Bakanlığmız Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNiM) adı altında ilk etapta 14 ilde pilot uygulama gerçekleştirdi. Şu an itibari ile 40 ilde bu merkezler faaliyete geçti. Bu merkezlerde ortak bir çalışma grubu oluşturuluyor. Emniyet, Jandarma, Sağlık, Baro, aile ve Sosyal Politikalardan ve Halk Sağlığından psikologlar ve avukatlar burada görev yapacak. Bir başka önemli konu da şiddeti uygulayan kişinin tedavisi yönüne gidiliyor. Eşine veya bir başkasına şiddet uygulayan kişi normal bir kişi olamaz” dedi.
Polise 'Aile İçi Şiddet' Semineri
Muğla Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nün katkıları ile ilçelerde görev yapan ilgili birimlere “Aile İçi Şiddet, Empati, Mağdurla İletişim ve Kollukta Aile İçi Şiddet Uygulamaları” konulu hizmet içi eğitim semineri verildi.