'Polisim' Diyerek Dolandiricilik Yapan 3 Sahis Tutuklandi

'Polisim' Diyerek Dolandiricilik Yapan 3 Sahis Tutuklandi

Kirikkale’de kendilerini polis olarak tanitarak "terör sorusturmasi" yalaniyla telefonla aradiklari bir kisinin 5 bin dolar ve 60 bin Türk lirasi degerindeki ziynet esyasini dolandiran 3 süpheli tutuklandi.

Kirikkale Emniyet Müdürlügü Asayis Subesi ekipleri, 30 Ekim’de H.M.S.C.’nin (46) polis oldugunu söyleyen kisilerce dolandirildigi ihbari üzerine harekete geçti. Yapilan incelemede, kimlikleri tespit edilen M.K. (27), V.O. (23) ve Z.G.’nin (21), magdur sahsa telefonla ulasarak, isminin yasadisi terör örgütüne üyelik sorusturmasinda geçtiginden bahsedip sahsi korkuttugu ve para istedigi ortaya çikti.

Olayin devaminda magdur sahsin 5 bin dolar ve 60 bin Türk lirasi degerindeki ziynet esyayi, ikametine gelen süphelilere elden teslim ettigi belirlendi. Polis ekipleri, sehrin giris ve çikislarindaki Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarini inceleyerek, süphelilerin Ankara’da oldugunu tespit etti. Bulunduklari mekandan gözaltina alinan 3 süpheli, Kirikkale’ye getirildi.

Süphelilerin üzerinde bulundurdugu 5 bin dolar, 2 altin kolye, bir çift altin küpe, altin yüzük ve altin bileklik, sahibine sahsa teslim edildi. Emniyette islemleri tamamlanan 3 süpheli de çikarildiklari mahkemece tutuklandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile