Polisler Trafiği Havadan Kontrol Ediyor

Polisler Trafiği Havadan Kontrol Ediyor

Muğla'nın Bodrum ilçesine tatil için giriş yapan otomobiller, trafik ekiplerince havadan ve karadan kontrol ediliyor.

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ve Bodrum-Milas Bölge Trafik ekipleri, bayram tatili için gelen yerli ve yabancı turistleri havadan ve karadan kontrol ediyor. Sürücülere uyarılarda bulunan trafik ekipleri, emniyet kemerlerini takmaları ve trafik kurallarına uymaları için broşür dağıttı.

Muğla Bölge Trafik Müdürlüğü ekipleri Güllük Trafik İstasyon Amirliği önünde sürücülerin kısa süreli mola vermeleri için kahve makinesi koydu. Sürücülere hem Türk lokumu ve hem de Türk kahvesi ikram eden trafik ekipleri, emniyet kemeri kullanımı konusunda uyarılarda bulundu. Sürücülerden birçoğu Türk kahvesi içmek için mola verirken, vatandaşlar uygulamadan memnun olduklarını söyledi.

Öte yandan bir trafik ekibi ise helikopterle trafik denetimi yaptı. Kurallara uymayan ve sürat yapan sürücüleri karada bunan trafik polislerine haber veren hava ekibi, Bodrum semalarında 7-24 hizmet veriyor. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Muğla'ya gönderilen 4 kişilik MD 6600 N tipi ABD yapımı helikopter, hava şartlarının müsait olması durumunda trafik akışını kontrol ediyor. Helikopter tarafından havadan Milas-Bodrum karayolunda trafikte kural ihlali yaptığı tespit edilen sürücülere, güzergahta bekleyen trafik ekiplerince uyarılarda bulunuluyor.

Muğla Bölge Trafik Müdürü Nevzat Eren gazetecilere yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı dolayısıyla Muğla'da yoğun bir trafik akışı yaşandığını belirterek, "Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bölgemize gönderilen helikopter bayram süresince havadan denetim yapacak. Amacımız olası trafik kazalarına karşı caydırıcı olmak. Havadan yaptığımız kontrollerde de vatandaşlarımızın birçoğunun trafik kurallarına uyduğunu gördük. Özellikle helikopterle yapılan uygulamayı ciddi bir caydırıcılık olarak görebiliriz. Havadan yapılan denetimlerin yanında, yerde de ekiplerimiz özellikle emniyet kemeri konusunda sürücülerimize uyarıda bulunuyor" şeklinde konuştu.

Bu arada Bodrum’a giren yerli ve yabancı turist sayısının 2 milyona ulaştığı öğrenildi. Hava ve karayolu ile Bodrum’a giriş yapan yerli turistler Bayram tatilini Bodrum’da geçiriyor. Bodrum’da bulunan lüks otellerin yanı sıra butik oteller, apart oteller ve pansiyonlarda ise bayram boyunca doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığı öğrenildi. Bodrum’a gelen bazı tatilcilerin ise rezervasyonsuz geldikleri için kalacak yer bulamayarak başla tatil beldelerine gitmek zorunda kaldıkları öğrenildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile