Polisler Yüzlerce Fidanı Toprakla Buluşturdu

Polisler Yüzlerce Fidanı Toprakla Buluşturdu

Erzincan Emniyet Müdürlüğü ‘Emniyet Hatıra Ormanı’na yüzlerce fidan dikti.

Erzincan Emniyet Müdürlüğü tarafından Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 167. yıl dönümü sebebiyle ‘Emniyet Hatıra Ormanı’nda program düzenlendi.

Programa katılan emniyet mensupları, hatıra ormanını ağaçlandırdı.Emniyet Hatıra Ormanı’nda gerçekleştirilen fidan dikim programına Vali Selman Yenigün, Belediye Başkan Vekili Yılmaz Mavzer, Emniyet Müdürü Mustafa Elaman, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Habip Yılmaz, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri ve polis memurları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda konuşan Emniyet Müdürü Mustafa Elaman, “Geçtiğimiz yıllarda ki Polis Haftalarında arazinin 8 dönümlük alanı üzerine bin 500 adet sarıçam, selvi ve akçaağaç fidanları dikilmiş, bu yıl kutlamakta olduğumuz Polis Haftası etkinliklerinde de 500 adet çam fidanı dikilecektir. Havaların daha müsait hale geleceği Mayıs ayında da, bize tahsis edilen alanlara 3 bin adet daha fidan dikimi planlanmakta olup, toplamda 5 bin adetlik dikime ulaşılmış olacak. Ormanlar, toprak ve su rejiminin korunmasından iklimi dengelemeye kadar çok hayati işlevleri olan, insanoğlunun vazgeçilmez kaynaklarıdır. Dünyadaki hızlı nüfus artışı ormanlar üzerindeki baskıları arttırmaktadır. Dünyada her yıl yaklaşık 13 milyon hektar orman alanı çeşitli sebeplerle yok olmaktadır. Ormanları korumak hepimizin görevidir. Ağaç dikerek yeni ormanlar oluşmasını sağlamalıyız.” dedi.

Vali Selman Yenigün de emniyetin görevinin ülkenin huzur ve güvenliğini korumak olduğunu hatırlattı. Bunun için polisin büyük bir çaba ve özveri ile görevini yapmaya devam ettiğini belirten Vali Yenigün, "Çok kutsal saydığımız bu meslekte güvenlik güçlerimiz huzur ve birliğimiz için, bu uğurda gerektiğinde canını veriyorlar, gazi oluyorlar. Bu hafta etkinlikleri kapsamında oluşturulan hatıra ormanına fidan dikimi gerçekleştireceğiz. Bir yanda önemli bir teşkilat, diğer yanda çok önemli bir görev… Polis haftası dolayısıyla emniyet teşkilatımızla birlikte fidanlarımızı toprakla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile