Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin yaptığı operasyonda gözaltına alınan 15 zanlı, geniş güvenlik önlemleri altında İnegöl Adliyesi'ne sevk edildi.
Operasyon sırasında intihar ettiği öne sürülen Emrah Kaya'nın, yakın arkadaşı ve çete lideri olduğu iddia edilen Erdal G, Adliye'ye girişte basın mensuplarının yönelttiği ''Emrah intihar etti, bir şey söyleyecek misin-'' sorusuna, ''Polislere sorun niye öldüğünü'' karşılığını verdi.
-Kayıp üniversite öğrencisi Sinem-
Öte yandan kayıp üniversite öğrencisi Sinem Yurdanur'un cesedinin bulunması için İnegöl merkezde kazı yapıldığı ve herhangi bir bulguya rastlanmadığı öğrenilirken, Yurdanur'un yakın arkadaşı Hülya Tuncer, ifadesine başvurulmak üzere İnegöl Emniyet Müdürlüğüne çağrıldı.
Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yaklaşık 6 ay süren çalışmanın ardından, 20 Mart Salı günü İnegöl'de, ''suç örgütü kurdukları ve çeşitli suçlardan sabıkalı oldukları'' belirlenen kişilerin bulunduğu adreslere eş zamanlı operasyon düzenlemişti.
Zanlıların ev ve iş yerlerinde 2 ruhsatsız silah, 5 tüfek, çok sayıda mermi ve zorla imzalatıldığı iddia edilen senetler ele geçirilmişti.
Operasyon sırasında, Afet Evleri'nde oturan, 30'a yakın sabıkası bulunduğu belirlenen Emrah Kaya'nın , yakalanacağını anlayınca silahla kendisini göğsünden vurarak intihar ettiği açıklanmıştı.
Emrah Kaya'nın, 2010 yılının Haziran ayından bu yana kayıp olan İnegöl Meslek Yüksekokulu 2. sınıf öğrencisi Sinem Yurdanur'un yakın arkadaşı olduğu öne sürülmüştü .
''Polislere sorun niye öldüğünü''
İnegöl ilçesinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 15 zanlının İnegöl Adliyesi'ne sevki sırasında, çete lideri olduğu ileri sürülen Erdal G, gazetecilerin, ''Emrah intihar etti bir şey söyleyecek misin-'' sorusuna, ''Polislere sorun niye öldüğünü'' yanıtını verdi.



















