Polisten "Güvenliğim Emin Ellerde" Projesi

Van - Van Emniyet Müdürlüğünün organize ettiği "Güvenliğim Emin Ellerde" projesi kapsamında düzenlenen tiyatro etkinliğine minik öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Oyun öncesi müziklerle eğlenen öğrenciler, Gangnam Style parçasının çalmasıyla sahneye doldu. Minikler, polis amcalarıyla Gangnam Style şovu yaptı. Müziğin ritmine uyan salondakiler de dans etti.

Program öncesi minik öğrencileri ziyaret eden İl Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, öğrencilerle sohbet etti.

Daha sonra Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü Büro Amirliği tarafından hazırlanan ve polis oyuncuların da rol aldığı 'Kırmızı Başlıklı Kız ile Polis Amca' oyunu sahnelendi.

Proje hakkında AA muhabirine bilgi veren TDP Şube Müdürlüğü Bürolar Amiri Komiser Faruk Eneş, programın temel amacının sosyal faaliyetlerden faydalanma imkanı bulamayan öğrencileri, hem tiyatro sanatı hakkında bilgilendirmek hem de düzenlenen oyunların içeriğine güvenlik bilgileri de yerleştirerek öğrencileri güvenlik konusunda bilgilendirmek olduğunu söyledi.

Eneş, "Oyun sayasinde öğrenciler ebeveynleriyle birlikte ya da yalnız olduklarında, olumsuzluklar karşısında nasıl davranmaları gerektiğiyle ilgili bilgi sahibi olacaklar. Projenin düzenlenmesindeki bir diğer hedef ise öğrencilerin aileleriyle sıcak diyalog kurabilmesi ve gönül birlikteliğini oluşturabilmesini sağlamaktır"diye konuştu.

Tiyatro oyununu izleyen minikler, hem eğlendiklerini hem de izledikleri tiyatro oyunu sayesinde bilgi edindiklerini, dolayısıyla artık olumsuzluklar karşısında nasıl davranmaları gerektiğiyle ilgili fikir sahibi olduklarını belirterek polislere teşekkür ettiler.

Program miniklere verilen ikramın ardından son buldu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile