Polisten kaçan eylemciler onlarca iş yeri ve araca zarar verdi

Barış ve Demokrası Partisi'nin (BDP) Şişli'deki eyleminde polisin müdahalesinden sonra ara sokaklara kaçan grup, iş yerlerine ve park halindeki araçlara büyük zarar verdi. Onlarca iş yeri ve aracın camları kırıldı. Atılan molotof kokteylleri ve taşlarla birçok esnaf ve vatandaş mağdur edildi.

Barış ve Demokrası Partisi’nin (BDP) Şişli’deki eyleminde polisin müdahalesinden sonra ara sokaklara kaçan grup, iş yerlerine ve park halindeki araçlara büyük zarar verdi. Onlarca iş yeri ve aracın camları kırıldı. Atılan molotof kokteylleri ve taşlarla birçok esnaf ve vatandaş mağdur edildi.

Milletvekilliği düşürülen Hatip Dicle ile milletvekili seçildikleri halde tutuklulukları devam eden milletvekillerine destek için Şişli’de eylem yapan yaklaşık 500 kişiye polis müdahale etti. Polisin müdahalesinin ardından ara sokaklara dağılan grup, önlerine ne geldiyse zarar verdi.

Şişli Sıracevizler Caddesi ve çevresindeki onlarca iş yerinin camları kırıldı. Atılan molotof kokteylleri ve taşlarla büyük zarar gören park halindeki araçlar ve iş yerlerinin sahipleri duruma isyan etti.

Eylemin demokratik hak olduğunu; ancak halkın malına zarar vermenin demokrasi ile ilgisi olmadığını anlatan vatandaşlar, "Park halindeki araçlara ve iş yerlerine zarar vererek hak aranmaz. Şiddetle hak aranmaz. Bu demokratik hak değil, insanların hakkını gasp etmektir." dedi.

Polis de zarar gören iş yerlerinde incelemelerde bulundu. Eylemcilerin kaçarken bıraktığı onlarca molotof kokteyli imha edildi.

Şişli sokaklarında kırılan camları temizlemek için temizlik işçileri de geç saatlere kadar çalıştı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile