Polisten Vatandaslara 'Dolandiricilik' Uyarisi Açiklamasi 'Aldanmayiniz'

Polisten Vatandaslara 'Dolandiricilik' Uyarisi Açiklamasi 'Aldanmayiniz'

Samsun Il Emniyet Müdürlügü ekipleri, dolandiricilik suçlarini önleme ve bu suça karsi vatandaslari bilgilendirme faaliyetlerinde bulundu.

Il genelinde, Asayis Sube Müdürlügü ve ilçe emniyet müdürlükleri/amirliklerince dolandiricilik suçlarini önleme, daha etkin mücadele etme ve dolandiricilik yöntemlerine karsi vatandaslarin bilinçlendirilmesi amaciyla kafe, lokanta, kiraathane, giyim magazasi, park bahçe, kuyumcu, market, cami, eczane, kuaför, dolmus duragi, okul, cadde ve sokaklarda çalismalar yapildi. Faaliyetlerde 7 bin 715 adet dolandiricilik brosürü dagitilarak toplamda 10 bin 370 vatandasa ulasildi.

“Dolandiricidir, aldanmayiniz”

Ekiplerce vatandaslara, “Kendisini polis, asker veya savci olarak tanitarak ‘adiniz terör örgütüne karisti, terör örgütlerine yardimda bulundunuz, size operasyon yaptilar, altininizi, paranizi, inceleyecegiz’ seklindeki telefon aramalari yapan sahislar dolandiricidir. Cep telefonlarina gelen ‘hediye kazandiniz’ veya ‘adiniza icra takibi baslatildi’ seklindeki mesajlara itibar etmeyiniz. Internet sitesi üzerinden yaptiginiz alisverislerde ‘kapora’ adi altinda talep edilen bir para gönderimi yapmayiniz. Savci ya da polis sizden operasyon için yardim istemez. Kamu görevlileri sizden hesap numarasi para veya altin talep etmez. Aldanmayiniz” uyarilarinda bulunuldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile