Poliya, Cam Elyaf Reçine‘Yi Satın Aldı

Poliya, Cam Elyaf Reçine’yi satın alarak, kompozit sektörünün en büyük reçine üretim kapasitesine ulaştı.

Poliya, Cam Elyaf Reçine’yi satın alarak, kompozit sektörünün en büyük reçine üretim kapasitesine ulaştı.

Şirketten yapılan açıklamada, Poliya‘nın kompozit reçine endüstrisinde dinamik bir sinerji oluşturarak, Şişecam Grubuna bağlı Cam Elyaf Reçine’yi bünyesine kattığı duyuruldu.

Poliya, bu satın alma sayesinde, sektördeki en geniş ürün yelpazesi yanında, yıllık 65 bin ton reçine üretimi ile AODA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) bölgesindeki en büyük kapasiteye sahip firma oldu. Şirket, bu yeni kapasite ve teknoloji ile birlikte boru hattı, rüzgâr enerjisi ve otomotiv başta olmak üzere birçok endüstriye hizmet vermeyi planlıyor.

Kendileri ve hizmet verdikleri müşterileri için tarihi bir gün yaşandığını belirten Poliya Yönetim Kurulu üyesi Bülent Öztuna, “Bu değişim ile yeni bir küresel güç doğdu. Artık her boyut, lokasyon ve sektör için en kapsamlı ve rekabetçi ürün portföyünü biz sunacağız.” dedi.

Poliya Poliester Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. 1983‘de kuruldu. Kompozit ve polimer ürünler geliştirme ve üretiminde uzman. Avrupa Kimya Endüstrisi Konseyi (CEFIC) ve Türkiye Kimya Sanayicileri Derneği (TKSD) üyesi. Merkezi İstanbul‘da olan şirketin Almanya‘da da bir ofisi bulunuyor. Çerkezköy‘de üretim şirket, 23 ülkede operasyonlarını sürdürüyor.

Cam Elyaf Sanayi, Şişecam grubunun bir kuruluşu olarak, 1976 yılında üretime başladı. CTP Endüstrisi için ‘E‘ camı elyafından takviye malzemeleri üretirken, daha sonra tamamlayıcı ürün olarak ‘doymamış poliester‘ reçine ve türevlerini de ürün gamına ekledi. Şirketin Çayırova, Kocaeli‘de üretim tesisleri bulunuyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile