Polonya, bugüne kadar nüfusunun yalnizca yüzde 47’sinin korona virüs asisina ilgi göstermesi üzerine depolarinda bulunan 1 milyon doz Pfizer/BioNtech asisini Avustralya’ya satti. 18 milyon kisinin asilandigi ülkede sürü bagisikligi için toplumun yüzde 70’inin asilanmasi gerekirken, hükümet elindeki korona virüs asilarini ziyan olmamasi için satmaya karar verdi. Stoklarindaki asi sayisinin vatandaslarin ihtiyacini karsilayacak miktarda oldugunu belirten Polonya Saglik Bakani Adam Niedzielski, "Satin aldigimiz asilar hem vatandaslarimizin ihtiyacini güvenceye almaya hem de ihtiyaç duyan baskalarini desteklemeye izin verir nitelikte. Bu sorumlu ve dayanismaci bir politika" dedi.
Avustralya Basbakani Scott Morrison ise, yardimlarindan ötürü Polonya Basbakani Mateusz Morawiecki’ye tesekkür ederken, 1 milyon doz asinin 530 bininin son günlerde korona virüs vakalarinda artis gözlenen Güney Galler Eyaleti’ne gönderilecegini bildirdi. Geri kalaninin ülkenin diger eyaletlerinde kullanilacagini aktaran Morrison, asilarin ilk partisinin ise bu aksam ülkeye ulasmasini beklediklerini ifade etti.
Ülkeye halen teslimati yapilmakta olan asilarin daha önce kontrati yapilmis asilar olmasi dolayisiyla söz konusu teslimati askiya alamayan Polonya, asilari diger ülkelere satma karari almisti. Polonya Saglik Bakanligi daha önce ellerindeki asilarin 500 bin dozunu Ispanya ve Portekiz’e, 1 milyon dozunu Ukrayna’ya, 400 bin dozunu da Gürcistan’a satacagini bildirmisti.
Polonya, Avustralya'ya 1 Milyon Doz Korona Virüs Asisi Satti
Polonya, vatandaslarinin korona virüs asisina ilgisizligi üzerine 1 milyon doz Pfizer/BioNtech asisini Avustralya’ya satti.



















