Polonya'da 5 Asker Tatbikatlarda Öldü, Tüm Askeri Tatbikatlar Askiya Alindi

Polonya Savunma Bakani Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, mart ayinin basindan bu yana gerçeklestirilen tatbikatlarda 5 askerin hayatini kaybetmesi üzerine tüm askeri tatbikatlarin askiya alinmasi talimatini verdi.

Polonya’da pazartesi gününden bu yana gerçeklestirilen iki askeri tatbikatta 3 asker hayatini kaybetti. Yasanan son olayla birlikte mart ayinin basindan bu yana gerçeklestirilen tatbikatlarda hayatini kaybeden asker sayisi 5’e yükselmis oldu. Polonya Basbakan Yardimcisi ve Milli Savunma Bakani Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, askerlerin hayatini kaybetmesinin ardindan ülkedeki tüm askeri tatbikatlarin askiya alinmasi talimatini verdi. Polonya Savunma Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, askerlerin egitimi sirasindaki güvenlik önlemleri ile tüm prosedürlerin gözden geçirilecegi bildirilerek, askeri tatbikatlara ancak söz konusu incelemenin tamamlanmasinin ardindan baslanilabilecegi belirtildi. Bakanlik, tatbikatlarin askiya alinmasi talimatinin yurt disindaki misyon ve operasyonlarda görev almaya hazirlanan askerleri birimler ile Polonya’da egitim gören Ukrayna askerlerini kapsamadigini aktardi.

Ne olmustu?

Polonya’nin Drawsko Pomorskie kasabasinda 5 Mart’ta gerçeklestirilen tatbikat sirasinda 2 asker, paletli aracin çarpmasi sonucu hayatini kaybetmisti. Pazartesi günü ülkenin güneyindeki Lubliniec kenti yakinlarindaki 5. Kimya Alayi’nda TNT patlatma tatbikati sirasinda patlama meydana gelmis, 2 asker daha olay yerinde hayatini kaybetmisti. Dün ise Tatra daglarinin Niznie Rysy bölümünde ismi açiklanmayan Özel Kuvvetler Birimi’nde görevli 30 yasindaki bir asker dag egitimi sirasinda çig altinda kalarak yasamini yitirmisti. Üç kazaya iliskin askeri yetkililer sorusturma baslatmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile