Polonya'da Kömür Fiyatina Üst Sinir Getirildi Açiklamasi 1 Ton Kömürün Tavan Fiyati 425 Euro

Polonya'da Kömür Fiyatina Üst Sinir Getirildi Açiklamasi 1 Ton Kömürün Tavan Fiyati 425 Euro

Polonya’da enerji maliyetlerindeki artisin vatandasa yansimasini azaltmak ülke çapinda bir ton kömürün tavan fiyati 2 bin zloti (425 euro) olarak belirlendi.

Polonya’da enerji maliyetlerindeki artisin vatandasa yansimasini azaltmak için kömür fiyatina sinirlama getirildi.

Ülke çapinda bir ton kömürün tavan fiyati 2 bin zloti (425 euro) olarak belirlenirken, söz konusu kömürün satis ve dagitimi ise yalnizca yerel yönetimler ve onlara bagli sirketler eliyle gerçeklestirilecek.

Polonya Cumhurbaskani Andrzej Duda’nin imzasiyla bugün yürürlüge giren yasaya göre ülkede kömür satisi ve dagitimi için yalnizca yerel yönetimlere ve onlara bagli sirketlere yetki verildi.

Yerel yönetimlerin ithalatçi firmalardan satin alacagi kömürün tonunun 1500 zlotiyi (320 euro) geçemeyecegi belirtilirken, vatandasin kömürün tonu için yerel yönetimlere ödeyecegi rakam ise 2 bin zlotiyi geçemeyecek.

Kömür satin almak isteyen vatandaslarin bagli bulunduklari yerel yönetimlere dilekçeyle basvurmasi gerekirken, kömür ithalatçisi firmalarin söz konusu fiyat sinirlamasi dolayisiyla ugrayacaklari zarar ise Covid-19 ile Mücadele Fonu’ndan karsilanacak. 2023 yilinda ithalatçi firmalara yapilacak ödemelere ise 4.9 milyar zloti (10.5 milyar euro) sinirlamasi getirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile