Polonya'da Rus Ve Belaruslu 2 Kisiye Casusluk Suçlamasi Nedeniyle 4'Er Yil Hapis Cezasi Verildi

Polonya’da Rusya için casusluk yaptiklari suçlamasiyla 2 yil boyunca tutuklu bulunan Rus vatandasi ile Belarus vatandasi 2 kisi, 4’er yil hapis cezasina çarptirildi.

Polonya’nin dogusunda bulunan Bialystok kentindeki Bölge Mahkemesi’nde görülen karar durusmasinda 2 yildir tutuklu bulunan Rusya vatandasi ile Belarus vatandasi 2 kisinin cezasi belli oldu. Mahkeme, yaklasik 2 yildir sürmekte olan davada, saniklara 4’er yil hapis cezasi verdi.

Topladiklari bilgileri Rus istihbaratina ilettikleri suçlamasiyla gözalti

Mahkeme kararinda söz konusu kisilerin Polonya’da yasal olarak bulundugu belirtilirken, Belarus vatandasinin önce Bialystok sehrinde bir üniversitede ögrenim gördügü, sonrasinda ise parasütle atlama kurslari düzenledigine yer verildi.

Rus vatandasinin da yine ayni sehirde turistik ve kültürel etkinlikler organize ettigi kaydedildi.

Kararda ayrica, bu sayede çevre edinen ve isimleri açiklanmayan 2 sahsin Polonya’nin kuzeydogu bölgesindeki askeri birliklere yönelik bilgi topladiklari gerekçesiyle Polonya askeri istihbarat görevlilerince takibe alindigi ifade edildi. Söz konusu kisilerin 2022 yilinin Nisan ayinda “Polonya askeri birlikleri ile Polonya’da görev yapmakta olan müttefik ülkelerin askeri birliklerinin konuslandirilmasi, gelistirilmesi, teçhizat ve kadro durumuna iliskin topladiklari bilgileri Rus istihbaratina ilettikleri” suçlamasiyla gözaltina alindigi hatirlatildi.

Saniklarin karara iliskin olarak bir üst mahkemeye itiraz hakki bulunuyor. Polonya yasalari geregi bir baska devlet adina casusluk yaptigi belirlenen bir kisi 10 yila kadar hapis cezasina çarptirilabiliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile