Polonya'nin baskenti Varsova'dan direkt uçusla Kayseri'ye gelen kafile, Erkilet Havalimani'nda çiçeklerle karsilandi.
Kayak yapmak için Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes'i tercih eden 165 kisilik Polonyali kafile, Varsova'dan gerçeklestirilen direkt uçusla Erkilet Havalimani'na geldi.
"Hos geldiniz" anlamina gelen "Witamy" yazili dövizlerle karsilanan kafile, servislerle konaklayacaklari otellere geçti.
Erciyes AS Yönetim Kurulu Baskani Murat Cahid Cingi, burada gazetecilere yaptigi açiklamada, Kayseri Erciyes Kayak Merkezi'nin Kayseri Büyüksehir Belediyesinin yatirimlariyla uluslararasi turizm merkezi haline dönüstügünü söyledi.
Erciyes AS'nin yapmis oldugu fuarlar, sunumlar, tanitim faaliyetleri neticesinde Kayseri'ye çok ciddi turist gelmeye basladigini belirten Cingi, "2017 yilindan itibaren direkt uçuslarla sehrimize kis ve kayak turizmi için turist getiriyoruz. Bugün de 2021-2022 sezonunun ilk charter uçagi Varsova'dan direkt olarak kentimize inmis oldu. Ilk turist kafilemiz Polonya'dan Erciyes'te kayak yapmak ve bölgemizi gezmek üzere geldi. Küçük bir karsilama merasimi yaptik." dedi.
Bu yil Erciyes'e direkt uçuslarla Polonya, Ukrayna ve Rusya'dan turist gelecegini aktaran Cingi, sunlari kaydetti:
"Bizi memnun eden bir yil içerisinde ayni ailenin 3-4 kere geldigi oluyor. Bu da ürünümüzün piyasada tutundugunun göstergesi. Insanlarin mutlu ayrildigini birbirlerine tavsiye ettigini gözlemliyoruz. Bu gelen grup ilk kafileydi. Yurt disindan direkt uçuslar devam edecek. Bu yil 25 bin ila 30 bin turisti kis sezonu boyunca sehrimizde konuk edecegiz. Polonya, Ukrayna ve Rusya'dan direkt uçuslarla gelecekler. Diger yandan dünyanin dört bir yanindan Kapadokya'ya gelen Orta Dogu, Uzak Dogu, Latin Amerikali turistleri de henüz sezon baslamis olmasina ragmen agirliyoruz. Bu turistler de Istanbul'dan Ankara'dan tarifeli seferlerle Erciyes'e geliyor. Yapmis oldugumuz yatirimlarin kentimize katki saglandigini görüyoruz. Erciyes'in 5 sene sonra dünyada adindan söz edilen bir marka haline gelecegine inaniyorum."
Polonyali Turistler Kayseri'de Çiçeklerle Karsilandi
Kayak için Erciyes'i tercih eden 165 kisilik Polonyali kafile, Varsova'dan Kayseri'ye gerçeklestirilen direkt uçusla kente geldi Erciyes AS Yönetim Kurulu Baskani Cingi:'Yurt disindan direkt uçuslar devam edecek. Bu yil 25 bin ila 30 bin turisti kis sezonu boyunca sehrimizde konuk edecegiz'



















