Polyester Elyaf Ithalatinda Tarife Kontenjani Kullanim Esaslari Belirlendi

Polyester elyaf ithalatinda ek mali yükümlülük seklinde uygulanan korunma önlemlerinden muafiyet amaciyla açilan tarife kontenjaninin kullanim usul ve esaslari düzenlendi.

Ticaret Bakanliginin 23 Eylül'de yürürlüge girecek Ithalatta Kota ve Tarife Kontenjani Idaresine Iliskin Tebligi, Resmi Gazete'de yayimlandi.

Buna göre, tarife kontenjani miktari, ek mali yükümlülügün uygulandigi her bir dönem için ilgili kararda yer alan ülkeler ve gümrük bölgeleri menseli tarife kontenjani kapsami esyanin tamami için toplam 16 bin 593 ton olacak.

Her bir ülke veya gümrük bölgesi menseli esya için bir dönemde verilecek tarife kontenjani 5 bin 531 tonu geçemeyecek.

Tarife kontenjani taleplerine iliskin basvurular, Ticaret Bakanligi internet sitesinde elektronik imzayla yapilacak. Elektronik ortamda yasanabilecek sikintilar nedeniyle basvuru yapilamamasi halinde, basvurular fiziksel olarak da yapilabilecek.

Basvuruda sunulan bilgi ve belgelerde tutarsizlik oldugu durumlarda söz konusu tutarsizlik basvuru sahibi tarafindan giderilinceye kadar talep karsilanmayacak.

- "Ilk gelen ilk alir" yöntemiyle dagitilacak

Tarife kontenjani, ilgili mevzuat çerçevesinde, "ilk gelen ilk alir" yöntemiyle dagitilacak. Bir ithal lisansinda verilebilecek tarife kontenjani miktari 15 tonu geçemeyecek. Bir ithal lisansi sadece bir ülke veya gümrük bölgesi için düzenlenecek.

Tarife kontenjani konusu esya ancak ithal lisansinin geçerlilik süresi içinde serbest dolasima girebilecek. Ithal lisansinin fiziksel olarak düzenlenmesi halinde, geçerlilik süresinin bitiminden sonra Bakanliga iadesi zorunlu olacak. Ithal lisansi devredilemeyecek.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile