Pompali Tüfek Dehseti Açiklamasi Çocuklari Uyurken Evi Kursunladilar

Pompali Tüfek Dehseti Açiklamasi Çocuklari Uyurken Evi Kursunladilar

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde arazi anlasmazligi sebebiyle çikan kavgada, iddiaya göre, amcasi ve kuzenlerinin de aralarinda bulundugu yakin akrabalari tarafindan evine pompali tüfek ve silahla ates edilen Nihat Ak (26) korku dolu anlar yasadi.

Facianin teget geçtigi olayda sans eseri yaralanan olmazken, pompali tüfek dehseti vatandas kamerasina yansidi. Çocuklari evde uyudugu sirada olayin yasandigini anlatan Nihat Ak, "Çocuklari ates edilen yöndeki odalardan baska odalara tasidik. Çocuklar soktaydi. Mermiler eve isabet ediyor, camlardan içeri giriyordu" dedi.

Olay, cumartesi günü Ilimtepe Mahallesi Erikli Mevki 302 Sokak’ta meydana geldi. Evinde uyuyan Nihat Ak (26), saat 04.00 siralarinda disaridan gelen silah sesleriyle irkildi. Penceresini açan Nihat Ak iddiasina göre, aralarinin bozuk oldugu kardesleri S.A., P.A. ve Y.A’nin havaya ates ettigini gördü. Disariya çikmayan Nihat Ak, 08.30 siralarinda ise odanin caminin kirilmasiyla panik içinde uyandi. Nihat Ak; Körfez Belediyesi meclis üyesi amcasi M.A’nin ogullari F.A., V.A. ve amcasinin yegenleri Y.A. ile A.A’nin evine taslarla saldirdigini öne sürdü. Araciyla bölgeye gelen amca M.A’nin da dahil olmasiyla olay büyüdü. Y.A., tüfekle Nihat Ak’in evine dogru ates etti. Tüfekten çikan saçmalar ile olay esnasinda ateslenen silahtan çikan kursunlar, Nihat Ak’in çocuklariyla kaldigi odaya isabet etti. 112 Acil Çagri Merkezi’ne ihbarda bulunulmasiyla adrese jandarma ve saglik ekipleri sevk edildi.

Öfkeli kalabalik jandarma ekipleri tarafindan güçlükle dagitildi. Jandarma olay yeri inceleme ekipleri de sokakta ve evlerde incelemelerde bulundu. Camlarin kirildigi ve çok sayida bos kovan oldugu görüldü.

Yeni Yali Mahallesi’nde Nihat Ak’a ait büfenin de es zamanli olarak camlari kirildi. Durumun bildirilmesiyle olay yerine polis ekipleri sevk edildi.

Olayin arazi anlasmazligi sebebiyle ortaya çiktigi ögrenildi. Nihat Ak’in evinin bulundugu araziyi kardeslerinin istedigi, bunun karsiliginda para teklif edildigi ancak Ak’in evini ve arazisini satmak istemedigi iddia edildi. Nihat Ak; evine saldiran amcasi M.A., amcaogullari F.A., V.A., amcasinin yegenleri Y.A., A.A’dan ve dükkanina saldiridan sorumlu tutugu kardesleri S.A., P.A. ve Y.A’dan sikayetçi oldu. Süpheliler, ifadelerinin ardindan serbest birakildi.

"Çocuklar soktaydi"

Yasananlari anlatan Nihat Ak, gece 04.30 siralarinda silah sesleriyle uyandigini belirterek, "Kötü aliskanliklari sebebiyle aileden reddettigimiz 3 kardesimin ates edip kaçtigini gördüm. 1 yildir zaman zaman ates edip tehdit ediyorlardi bu sebeple pek umursamayip, gündüz karakola giderim diye uyudum. 08.30 sirlarinda camin kirilma sesiyle uyandim. Amcamin çocuklari camima tas atiyordu. Cama çiktim ’Ne yapiyorsunuz?’ diye bagirdim. Bu kez silah çektiler. Pompali tüfekle evimi taradilar. Amcam bir partinin meclis üyesi. ’Ben meclis üyesiyim sizi öldürürüm. Cezaevinde mahkum ederim’ dedi.

Jandarmaya haber verdik. Çocuklari ates edilen yöndeki odalardan baska odalara tasidik. Çocuklar soktaydi. Mermiler eve isabet ediyor, camlardan içeri giriyordu. Jandarma geldi ve olayi sakinlestirmeye çalisti. Amcam ve amcamin ogullari ile yegenleri durmadilar. Camlari kirmaya devam ettiler. Sonrasinda jandarma müdahale etti, aldi ve karakola götürdü. Ben daha olayin sokundayken esnaf komsum aradi. ’Dükkanin camini kirmislar haberin var mi?’ diye sordu. 3 saat sonra dükkanima gidebildim. Camlarimi kirmislar. Polis merkezine gidip sikayetçi oldum. Sabah rastgele ates edip kaçan kardeslerim sonradan dükkanimin camini kirdi" dedi.



"2 gün sonra hayatta olmayabilirim"

Ölüm tehditleri aldigini söyleyen Nihat Ak, "Ates ettikleri camin sag ve sol tarafinda çocuklar uyuyordu. Çocuklari sürükleyerek diger odaya tasidim. Çocuklar da soka girdi, biri hastanede 3 saat kaldi. Can güvenligimiz yok. Jandarma burada herhangi bir saldiri olmamasi için nöbet tutuyor. Jandarma bir gün nöbet tutar, iki gün nöbet tutar. Yine bu baskilar ve tehditler devam edecek. 2 gün sonra hayatta olmayabilirim" diye konustu.



"Arazimizi ve evimizi istiyorlar"

Kardeslerinin kendisinden para ve arazi istedigini ifade eden Ak, "Babamin reddettigi kardeslerim bizden para, arazi ve evimizi istiyorlar. Bu konuya da amcam destek veriyor. Evimi taramasindan belli. Onlar evimizi tariyor, kardeslerimiz evimizin camlarini indiriyor. Bizim zorla gitmemizi istiyorlar. Arazimizi ve evimizi istiyorlar. Bedelinin çok asagisinda teklifte bulundular. Magdurum, can güvenligim yok" dedi.

Olayla ilgili inceleme sürüyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile