Pompeiopolis Antik Kenti'nde Kazı Sezonu Sona Erdi

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde bulunan Pompeiopolis Antik Kenti'nde 2012 yılı kazı sezonunun sona erdiği bildirildi.

Kastamonu Üniversitesi Öğretim Üyesi ve kazı başkanı Prof. Dr. Latife Summerer, yaptığı açıklamada, bu yıl Kastamonu Arkeoloji Müzesi bünyesinde sürdürdükleri kazı çalışmalarının sona erdiğini belirterek, çalışmaların yaklaşık 2 ay sürdüğünü söyledi.

Bu yılki kazılarda ortaya çıkarılan eserlerin, Pompeiopolis'in ne kadar önemli ve büyük bir kent olduğunu gösterdiğini ifade eden Summerer, şöyle konuştu:

''Daha önce jeofizik çalışmaları sırasında tespit edilen yerde yaptığımız açma çalışması sonucunda, bir antik tiyatronun mermer basamaklarını bulduk. Tiyatronun mimari koruma durumu çok iyi. İlerleyen yıllarda buradaki kazı çalışmalarını devam ettireceğiz. Amacımız tiyatro bölümünü tamamen ortaya çıkartmak olacak. Daha tarihleyici somut bir veri elimize geçmemekle beraber, duvarların çok özenle yapılmış olan yapı tekniği ve kalite nedeniyle milattan önce 2. yüzyıl erken Roma döneminde bu yapının yapıldığını düşünüyoruz''

Summerer, bu yılki çalışmalarda ilk defa jeoradar kullandıklarını ve bunun sayesinde bir podyum tapınağı tespit ettiklerini vurgulayarak, önümüzdeki yıllarda burada da kazı çalışması yürüteceklerini bildirdi.

Kazı çalışmalarına 7 ayrı ülkeden uzman ve arkeologların katıldığını vurgulayan Summerer, kazılarda çeşitli üniversitelerde eğitim gören Kastamonulu öğrencilerin çalıştığını sözlerine ekledi.

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan da yerel yönetim olarak kazılara ellerinden gelen desteği verdiklerini ifade ederek, özellikle bu yılki bulgulardan oldukça mutlu olduklarını kaydetti.

Muhabir: Mehmet Tuğcu/Sinan Özmüş

Yayıncı: Şükran Yücel
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile