Prıme Mall Antakya, 5 Ay Erken Açıldı

Prıme Mall Antakya, 5 Ay Erken Açıldı

100 milyon dolarlık yatırımlı Prime Mall Antakya açıldı.

Dünya proje ödülünün aynı zamanda sahibi olan Prime Mall, hedeflenen tarihten beş ay erken açılarak perakendecinin yüzünü güldürdü. Yüzde 100 Türk ekibinin eseri olan projenin basın toplantısında konuşan Prime Development CEO’su Artuğ Çetin, "Yatırımcılarımızın beklentilerini maksimum düzeyde karşılayan Türk ekibimiz, bugün Avrupa ve Batı dünyasına parmak ısırtacak bir projeye imzasını atmıştır." dedi.

Alışveriş merkezleri yatırım ve işletmecisi Prime Development’ın, 100 milyon Dolar yatırımla hayata geçirdiği Prime Mall Antakya Alışveriş Merkezi’nin açılışı Prime Development CEO’su Dr. Artuğ Çetin, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Edipoğlu, Hatay Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, KKTC Demokrat Pati Başkanı Serdar Denktaş ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti.
Prime Mall Antakya Alışveriş Merkezi’nin açılışında düzenlenen basın toplantısında konuşma yapan Prime Development CEO’su Dr. Artuğ Çetin öncelikle hedefledikleri tarihten yaklaşık beş ay önce Prime Mall Antakya’nın açılışını gerçekleştirmiş olmaktan duydukları memnuniyeti ve sevinci dile getirdi.
Beş ay erken açılmasına rağmen Prime Mall Antakya Alışveriş Merkezi’nin yüzde 93’lük bölümü kiralandığını aktaran Çetin, "Özellikle son iki ayda inşaatta neredeyse günde bin 500 kişi çift vardiyada toplam 18 saat mesai harcadı. Projenin erken tamamlanmasıyla, kiracıların yaklaşık 50 milyon Dolar’lık ek ciro geliri elde etmelerinin yolu açıldı. Suriye ve çevre illerden gelenlerle birlikte yılda 700 bin ziyaretçinin beklendiği Prime Mall Antakya, bölgede yarattığı yaklaşık 3 bin kişilik istihdamla da sektöre iddialı bir giriş yapmıştır." şeklinde konuştu.
Suriye’de yaşanan olaylardan ötürü üzüntü duyduklarını ancak daha önceden gerçekleştirdikleri fizibilite çalışmalarında Hatay genelinde Suriyelilerin alışveriş imkanlarını hesaba katmadıkları için İskenderun ve Antakya Prime Mall Alışveriş merkezinde sıkıntı yaşamadıklarını söyleyen Çetin "İlk etapta İskenderun AVM’mizde Suriyelilerin gelişleriyle ilgili bir düşüş yaşandı. Ancak son 2 ayda eski günlere döndük. Antakya Prime Mall’ın açılışı nedeniyle yarın gerçekleştireceğimiz Nancy Ajram’ın konserine 40’tan fazla otobüsle Suriyelinin geleceğini öğrendik." dedi. 98 bin metrekare inşaat alanına ve 37 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olan alışveriş merkezi, Antakya’nın ilk AVM’si olma özelliğini taşıyor. 125 mağaza, yiyecek ve içecek alanı, hipermarket, 8 salonlu sinema kompleksi, bowling salonu ve yine bu bölgede bir ilk olan 360 metrekare büyüklüğünde buz pateni sahasına sahip olan AVM, International Property Awards’dan aldığı “Dünyanın en iyi ticari projesi (AVM)’ ödülüyle de sektörde fark yaratıyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile