Prof. Dr. Aslan'dan Hz. Peygamber'in Örnekligi Konferansi

Prof. Dr. Aslan'dan Hz. Peygamber'in Örnekligi Konferansi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Ilahiyat Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Recep Aslan tarafindan Hz. Peygamber’in Örnekligi Konferansi verildi.

GAÜN Bilgi ve Degerler Toplulugu ögrencilerinin Ilahiyat Fakültesi Konferans Salonunda hazirladigi etkinlik, Kur’an-i Kerim tilavetiyle basladi.

Etkinligin açilisinda konusan GAÜN Ilahiyat Fakültesi Dekan Yardimcisi Dr. Ögretim Üyesi Mustafa Aksoy, programin Mevlid-i Nebi Haftasi nedeniyle Peygamber Efendimizi daha yakindan tanimak ve sevmek amaciyla düzenlendigini söyledi.



Konusmasinda Hz. Peygamber’in örnekligini günümüzün nesline, kusaklarina aktarmamiz gerektigini belirten Ilahiyat Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Recep Aslan, “Gençlerimizin, ögrencilerimizin iyi bir Kur’an tarihi ve Siyer bilgisi okumalari gerekiyor. Bu anlamda da Resulullah’in örnekliginde nasil bir aile reisi, devlet lideri oldugunu tüm yönleriyle yeni kusaklara aktarmamiz gerekiyor. Kur’an- Kerimde de Allah O’nu alemlere rahmet olarak gönderdigini söylüyor. Resulullah’in hem rahmet boyutu hem de insanliga getirdigi Medeniyet Projesi açisindan hayatimiza yansimasi gerekiyor. Bunu yaparsak Resulullah’in örnekligini anlamis oluruz” seklinde konustu.

Prof. Dr. Aslan, “Resulullah’in insan olarak peygamber olarak çok sayida özeligi var. Bize biraktigi en önemli miraslardan birisi emanet mirasidir. Müslümanin güvenilir olmasi ve o güvenilirligin hayatimizin her tarafina yansimasi gerekir. Ikincisi de toplumu biktirmamak, müjdeleyici olmak lazim. Islam’in tebligini anlatirken insanliga bir uyarici ayni zamanda müjdeleyici olarak O’nun hayatini örnek almaliyiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile