Prof Dr. Ayhan Kizil Senfonik Konserle Anilacak

Prof Dr. Ayhan Kizil Senfonik Konserle Anilacak

Bursa’nin önemli degerlerinden Uludag Üniversitesi Eski Rektörü Prof.Dr.Ayhan Kizil’in vefatinin 9.yilinda geleneksel anma konseri düzenlenecek. Her yil geleneksel olarak gerçeklestirilen anma konseri, bu yil 4 Nisan’da gerçeklesecek. BBDSO’nin temellerini atan kurucularindan olan Kizil’in anilacagi konserde Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrasi, Viyolonsel Sanatçisi Jiri Barta ile birlikte sahne alacak. Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçeklesecek konserin dünyaca ünlü sefi; Ukrayna asilli Amerika’li Theodore Kuchar olacak.

Ayhan Kizil, rektörlügü döneminde, Bursa’da bir konservatuvar ve senfonik orkestra kurulmasi hayaliyle Bursa Oda Orkestrasi’ni kurdu. Dönemin Büyüksehir Belediye Baskani Erdem Saker’in de destekleyerek kurdugu nefesli çalgilar topluluguyla birlesen Bursa Oda Orkestrasi, Bursa Senfoni Orkestrasi adiyla ilk senfonik konserleri vermeye basladi.

Kizil, bu çekirdek olusuma öncülügüyle, Kültür ve Turizm Bakanligi Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrasi’na da kaynaklik etmesini sagladi.

Kizil’in vefatindan sonra, 2016 yilindan bu yana her yil geleneksel olarak düzenlenen anma konserinde Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrasi bu yil 4 Nisan’da, hakkinda "Teknik açidan etkilenmez, müzikal açidan karizmatik ve bir sair duyarliligiyla kutsanmis" denilen Viyolonsel Sanatçisi Jiri Barta ve birçok ödül sahibi dünyaca ünlü Ukrayna asilli Amerika’li Sef Theodore Kuchar ile beraber sahne alacak.

Bursa Filarmoni Dernegi ve Uludag Premium katkilariyla gerçeklestirilen konserler için bursasenfoni.gov.trweb sayfasindan ve sosyal medya hesaplarindan bilgi almak mümkün.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile