Prof.Dr.Demirbaş Adaylıktan Çekildi

Geçtiğimiz hafta CHP‘den milletvekili aday adayı olan Medical Park Hastanesi‘nin doktorlarından Prof. Dr. Alper Demirbaş, organ nakli yaptığı hastaların talebi üzerine siyasete girmekten vazgeçtiğini açıkladı.

13 yıldır Antalya‘da organ nakli yapan bir cerrah olarak görev yaptığını bildiren Prof.Dr. Demirbaş, "Geçen yıl 544 tane organ nakli yaptım. Bu ameliyatların tamamını kendim yaptım. Bu rakam dünyada herhangi bir merkezin, birden fazla cerrahın çalıştığı merkezler de aralarında olmak üzere hiçbir yerin ulaşamadığı rakamlardır.Bizim işimiz sadece ameliyat yapmak değil, bu hastaların sorumluluklarını da alıyoruz" dedi.

Kendisini bedenen yorgun hissettiğini ve ‘Acaba siyaset yoluyla insanlara faydalı olabilir miyim‘ düşüncesiyle geçen hafta perşembe günü CHP‘den aday adaylığı başvurusu yaptığını açıklayan Prof.Dr. Demirbaş, bu kararın hastalarını üzdüğünü söyledi. Prof.Dr. Demirbaş, "Başvurum duyulduktan itibaren 650‘nin üzerinde telefon, yüzlerce mesaj, paylaşım sitelerinden de birçok paylaşım mesajı aldım. Son geçirdiğim beş gün, hayatımın en zor günlerindendi. Bu kadar baskı altında kaldığımı hatırlamıyorum. Bundan bir ay önce böbrek nakli yaptığım bir yaşındaki bir çocuğun annesi, bana siz şimdi gidiyorsunuz benim çocuğum ölecek mi diye sordu. Bu benim gözlerimi yaşarttı" dedi.

Organ nakli yapan cerrahları yeraltında çalışan maden işçilerine benzeten Prof.Dr. Demirbaş, sözlerine şöyle devam etti:

"Günün bazen 24 saati penceresi olmayan ameliyathanelerde geçiren bizler, insan hayatlarını kurtarmak için kanla ve stresle boğuşarak çalışıyoruz. O yüzden bu beş günlük sürede, benim için insanların bakış açısı nedir sorusunun cevabını 47 yıllık hayatımda anlayamadığımı fark ettim. Bu ısrarlı baskılar karşısında CHP aday adaylığından çekiliyorum. Çekilme nedenimin önünde ve arkasında siyasi hiçbir neden yoktur. Listeye girip girememe, milletvekili seçilip seçilememe gibi durumların benim için bir neden değildir. Umarım doğru bir karar vermişimdir. Ama şu an beni ameliyat için bekleyen 20 tane hastam var. O hastalara faydalı olmak zorundayım. Ben hastaların gözünde ne anlama geldiğimi, milletvekili aday adayı olunca fark ettim. Bundan sonra elimin tuttuğu, gözümün gördüğü sürece mesleğimi yapmaya devam edeceğim. CHP‘de milletvekilliği yapabilecek yiğit birçok insan var. Onlar bu çalışmaları yapabilirler. Ama ben o bir yaşındaki çocuğun emanetini açıkçası elimin tersiyle itip, Ankaraya gidip başka bir iş yapamam. Bu nedenle bu çok onurlu aday adaylığından çekiliyorum."

Aday adaylığı başvurusu yapmadan önce eski Genel Başkan Deniz Baykal, CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin‘in telefonla kendisine aday olması için telefon açılıp açılmadığına ilişkin bir soruya Prof.Dr. Demirbaş, "Her iki kararımda da üst yöneticilerimizin bilgisi vardır. Her iki kararımda da destekleri vardır" diyerek yanıt verdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile