14 Mayis 2023 Pazar günü yapilacak Cumhurbaskani ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi süreci basladi.
Siyasi partiler, aday adaylik basvurularini almaya basladi.
Prof. Dr. Cenap Ekinci, DEVA Partisinden Diyarbakir 28. dönem milletvekili aday adayligi basvurusunu yapti. Ülke olarak çok zorlu süreçlerden geçildigini belirten Prof. Dr. Ekinci, bir ülkeyi ayakta tutan sey, halkin mutlulugu ve refahi yolunda atilan adimlarin, herkesim tarafindan desteklenmesi, ortak paydada bulusulmasi ve aidiyet duygusun gelistirilmesi oldugunu ifade etti.
Yaklasik 30 yildir halka saglik, sosyal ve akademik, ekonomik alanlarda kesintisiz hizmet vermeye çalisan biri oldugunu kaydeden Ekinci, söyle konustu:
"1971 muhtirasinda dogdum, 1980 askeri darbesinde ilk orta ve lise ögretimimi, olaganüstü hal döneminde Dicle Üniversitesi Tip Fakültesini bitirdim. 23 yasinda genç bir hekim olarak Çinar ilçemizden baslayarak köy köy mahalle mahalle dolasarak halkimiza sagli hizmetti götürmeye çalistim. Kimi zaman at sirtinda bazen de bir traktör römorkunda genç saglik emekçileri kardeslerimizle durmadan hizmete kostuk. Devlet hastanesinde yöneticilik yaptim, Baglar ilçemizde kurdugumuz hastanede, insanimizla beraber agladim, beraber güldüm, halkimizla yürürdüm hemen herkese dokundum. Hiçbir zaman kimseden bir karsilik beklemedim menfaat temin etmedim. Simdi de tip fakültemizde bir taraftan gelecegin doktorlarini yetistirirken öbür taraftan kurulmasina vesile oldugum tüp bebek merkezinde evlat hasreti ile tedavi gören kardeslerimize destek olmaya gayret ediyorum."
30 yillik yasanmislik ve kadim kentin biraktigi hafizada hangi taleplerde bulunuldugunu çok iyi bildigini dile getiren Prof. Ekinci, "Ülkemizin geçtigi bu zorlu dönemde üstümüze düsen sorumlulugu yerine getirmek ve yeniden insa edilecek demokrasi ve yapilanma sürecinde demokrasinin garantisi olan DEVA Partisi’nde bir çakilda biz koyalim demek için 14 Mayis 2023’te yapilacak 28. dönem milletvekilligi seçimlerinde aday adayi olmaya karar verdim. Bu maksatla tüm demokrasi bilesenlerini ayirt etmeksizin DEVA saflarina davet ediyorum. Gençleri, kadinlari, emekçileri, isçileri, çiftçileri demokrasi mücadelesine birlikte yürümeye çagiriyorum" ifadelerine yer verdi.
Prof. Dr. Ekinci Aday Adayligini Açikladi
Prof. Dr. Cenap Ekinci, Demokrasi ve Atilim Partisinden (DEVA) Diyarbakir 28. dönem milletvekili aday adayligini açikladi.



















