Prof. Dr Ercan; ‘’Kocaeli, Türkiye’ye Örnek’’

Prof. Dr Ercan; ‘’Kocaeli, Türkiye’ye Örnek’’

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin zemini gevşek bölgelerde yüksek yapılaşmaya izin vermediğini, bu bakımdan Kocaeli'nin, Türkiye'ye iyi bir örnek teşkil ettiğini söyledi.

Yerel-Sen’in Van’da organize ettiği ‘’Kentsel Dönüşümde Sektörler Buluşuyor’’ toplantısına, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Van Valisi Münir Karaloğlu, Yerel-Sen Genel Başkanı ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun takip ettiği çalıştayın ilk oturumuna katılan Prof. Dr. Ercan, dikkat çekici bir sunum yaptı. ‘’Afetler, Dönüşüm ve Van’’ başlıklı oturumda sunum yapan ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Ercan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin depreme hazırlık ve kentsel dönüşümde yaptığı çalışmalardan övgüyle söz etti.

Yaptığı sunumda şehirlerin, halkın nefes alacağı, geniş ve ferah parklara ihtiyacı bulunduğunu dile getiren Prof. Dr. Ercan’a salonda bulunan Kocaeli heyeti, Türkiye’nin en büyük endüstriyel dönüşüm projesi olan Sekapark’ı hatırlattı. Kocaeli’nde deprem sonrasında çalışmalar yapan ve kentimizi çok iyi tanıdığını ifade eden Prof. Dr. Ercan, Gölcük depreminin ardından Kocaeli'nde başlayan yapısal uygulamaları desteklediğini vurguladı.

Programın ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Prof. Dr. Ercan, ‘’Kocaeli’nde Büyükşehir’in uygulamalarını şiddetle destekliyorum, arkasındayım. Kocaeli’nde depremden sonra önemli ve dikkat çeken çalışmalar yapıldı. Bu noktada Başkan Karaosmanoğlu’nu kutluyorum. Kocaeli, bütün Türkiye’ye çok güzel bir örnektir. Dağlık kesimde çok katlı bir yapılaşmaya gidildi’’ dedi.

İzmit’teki NCity AVM’de kısa süre önce incelemelerde bulunduğunu hatırlatan Prof. Dr. Ercan, ‘’Kocaeli’nde çelik yapılaşma teşvik ediliyor. İzmit’teki NCity AVM’nin çelik konstrüksiyon yapılaşmasında incelemelerde bulunduğumuzda çok başarılı bir çalışma olduğunu gördük. Çelik yapılaşma gelişmiş ülkelerde özellikle tercih ediliyor’’ diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile