Prof. Dr. Ilhami Yurdakul Eserleri Ile Ikinci Kez Ödüle Layik Görüldü

Prof. Dr. Ilhami Yurdakul Eserleri Ile Ikinci Kez Ödüle Layik Görüldü

Üniversitelere yönelik nitelikli Türkçe telif eser üretimi tesvikini amaçlayan Bilimsel Telif Eser Programi (TESEP) çerçevesinde Prof. Dr. Ilhami Yurdakul’un bu yil yayimlanan "Bir Harf Bir Medeniyet: Mim kitabi" adli eseri, Türkiye Bilimler Akademisi 2022 yili TÜBA-TESEP Mehmet Genç Özel Ödülü’ne layik görüldü.

Eser, yazinin tarihinden baslayarak genelde medeniyetleri, özelde ise Türk-Islam medeniyetini “mim” harfi sembolizmi perspektifiyle resmediyor. Sanattan edebiyata, siyasetten tasavvufa, sözlü kültürden bürokrasiye, mistisizmden rüya tabirlerine, medreseden mektebe, ebced hesabindan musikiye ve gizli teskilatlara kadar hemen her alanda kullanilan “mim” harfi sembolizmi, ilk defa bir harf monografisi olarak bir arada yayimlandi. Prof. Dr. Ilhami Yurdakul, eserinde tek bir harfin bile arastirma konusu olabilecegini, hakkinda zengin malzemelerin bulunabilecegini ve alana özgün katki sunabilecegini gösteriyor.

Eserleri ikinci kez ödüle layik görüldü

Prof. Dr. Ilhami Yurdakul’un ‘Ilmiye Merkez Teskilatinda Reform 1826-1876’ adli çalismasina da 2013 yilinda TÜBA Bilimsel Telif Eser Ödülleri Programi (TÜBA-TESEP) çerçevesinde Sosyal Bilimler Telif Eser Ödülü verilmisti. Prof. Dr. Ilhami Yurdakul’un eserleri ikinci kez TÜBA Bilimsel Telif Eser Ödülü’ne layik görüldü.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile