Prof. Dr. Kamer Gündüz'ün Açıklaması

Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kamer Gündüz, akne izlerinin tedavisinde mikro iğneleme yönteminin uygulaması kolay, rahat ulaşılabilen bir tedavi yöntemi olduğunu bildirdi.

Kamer Gündüz, yaptığı yazılı açıklamada, ergenlik sivilcesi olarak da bilinen Akne Vulgaris'in ergenlik döneminde hormonal değişikliklerin başlamasıyla ortaya çıktığını, sadece ergenlik çağında değil, yirmili otuzlu yaşlarda, hatta daha sonra da görülebileceğini belirtti.

Son yıllarda uygulanmaya başlanan mikro iğneleme yöntemini anlatan Gündüz, şunları kaydetti:

"Özellikle çukurcuk şeklindeki akne izlerinde çok belirgin düzelme sağlanmaktadır. Bu yöntemde, üzerinde çok sayıda ince iğnecikler bulunan silindir şeklindeki bir cihaz, deri üzerinde belli yönlerde hareket ettirilir. Böylece deride alt tabakalara uzanan çok sayıda mikro kanallar oluşturulur. Deride meydana gelen bu kontrollü hasar yara iyileşme sürecini tetikler, yeni kollajen ve elastin yapımı başlar. Uygulamadan hemen sonra sürülen büyüme faktörü ve peptidlerden zengin serum ile derinin yenilenme süreci güçlendirilir. Mikro iğneleme yöntemi uygulaması kolay, rahat ulaşılabilen bir tedavi yöntemidir. Uygulamadan 30 dakika önce lokal anestezik krem sürülür, böylece ağrı hissi azaltılır. Etkili sonuç alabilmek için ayda bir olmak üzere ortalama 4-5 uygulama gerekir."

Farklı amaçlar için farklı boyda cihazların kullanıldığına değinen Gündüz, pıhtılaşma bozukluğu, iyi kontrol edilmeyen şeker hastalığı olanlar ile keloid ve hipertrofik skar öyküsü olanlarda mikro iğneleme yönteminin uygulanmadığını vurguladı.

Muhabir: Turgay Duyar

Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile