Prof. Dr. Kiliç'tan Vatandasa Çagri

Prof. Dr. Kiliç'tan Vatandasa Çagri

Tarim, Orman ve Köyisleri Komisyon Baskani Prof. Dr. Yunus Kiliç, Tarim Kredi Kooperatifi Marketlerinde yüzde 30’a varan indirim oldugunu, vatandaslarin söylentilere takilmamasini istedi.

Ülke genelinde bin 400 subesi bulunan Tarim Kredi Kooperatifi Marketlerinin tüketiciyi koruma adina ürünlerinde yüzde 30’a varan indirimleri gerçeklestirmesinin ardindan bazi marketlerde de indirimler oldugu gözlendi.

Tarim, Orman ve Köyisleri Komisyon Baskani Prof. Dr. Yunus Kiliç, Tarim Kredi Kooperatifi Marketlerindeki ürünlerin fiyatlariyla ilgili açiklamalarda bulundu.

Kiliç, “Son zamanlarda ülkede ciddi bir gündem olan Tarim Kredi Kooperatifi Marketleri bir inisiyatif alarak özellikle temel gida ve besin maddelerinde daha sonra bunu genisleterek temizlik maddelerinde ve çok kullanilan sarf malzemelerde de indirim baslatti. Bazi ürünlerde yüzde otuzlara kadar indirimin meydana geldigini, sahaya yansidigini görüyoruz. Ama bazi ürünlerde yüzde 30 indirim yapma sansiniz yok çünkü neticede bunun da bir maliyeti var. Vatandas simdi marketlere gittigi zaman bize söyle geri dönüyor; “Efendim Tarim Kredi Kooperatifi Marketinde bir ürün 20 liraysa baska marketlerde de 20 lira civarinda” diyor. Biz tam da bunu yapmaya çalisiyoruz. Tarim Kredi Kooperatifi Marketleri olmazsa diger marketler zaten resmi kurulus olan Tarim Kredi Kooperatifi Marketlerinin fiyatlarini takip ediyor. Tarim Kredi Kooperatifi Marketleri yarin hangi ürünü ne kadara satacagini deklere ediyor, sayfasinda yayinliyor. Diger marketlerde zaten bunu görüyorlar, bunlar özel sektör oldugu için hizli karar alma kapasiteleri var, aninda Tarim Kredi Kooperatifi Marketlerine göre fiyatlarini ayarliyorlar. Hatta bazen birkaç kurusta asagida yaziyorlar ki gidip de dolasip, degerlendirme yapan vatandasa daha ucuz ürün sattiklarini yansitiyorlar. Biz de zaten su marketteki ürün Tarim Kredi Kooperatifi Marketlerinden daha ucuz dedirtmeyi hedefliyoruz. Tarim Kredi Kooperatifi Marketleri; “Benden yüksek satma, benimle ayni veya benden düsük sat” diyor. Bunu yapabilirsek Tarim Kredi Kooperatifi Marketleri gayesine ve amacina tüketici adina ulasmis olacak” dedi.

Türkiye genelinde bin 400 Tarim Kredi Kooperatifi Marketleri bulunduguna dikkat çeken Kiliç, “Karsi cephenin firsattan yararlanip da tüketicinin cebinden fazla para almaya çalisanlarin 30-40 bin marketi var. Tarim Kredi Kooperatifi bin 400 marketiyle burada bir fiyat dengesi olusturmaya çalisiyor ve sükürler olsun ki bunu basardi. Dikkat edin Cumhurbaskanimiz vatandasimiza dedi ki; “Yakinda bu marketler de Tarim Kredi Kooperatifi Marketlerinin fiyatlarina ayak uyduracaklar” uydurmaya basladilar. Tarim Kredi Kooperatifi Marketlerinin bu müdahaleleri yapmadigini, sahada olmadigini düsünün bu fiyatlar emin olun gördügünüzün çok üzerlerinde seyredecekti. Ayrica kendi aralarinda nasil anlastiklarini, süreçlerde fiyatlari nasil belirlediklerini de biliyorsunuz, tespit de edildi, cezalandirildi ve cezalandirilmaya da devam ediliyor. Dolayisiyla bizim burada yapmak istedigimiz su degildir; “Türkiye’de bütün ürünü Tarim Kredi Kooperatifi Marketleri satacak ve bunu da son derece ucuz fiyattan satacak” iddia o degil. Elbette diger marketler tedarikçidir, islerini yapsinlar, kendi paralarini da hakkiyla kazansinlar. Ama fahis fiyat, stokçuluk olusturmasinlar, hak etmediklerini kazanmasinlar hem üreticiyi hem de tüketiciyi magdur etmesinler. Vatandaslarimizin söylentilere takilmamasini rica ediyorum, ben an an, dakika dakika fiyatlari bütününde izleyen birisiyim. Tarim Kredi Kooperatifi Marketlerinin yarinki indirimini duyduklarinda diger marketlerin fiyatlari nasil indirdiklerini görüyorum. Tarim Kredi Kooperatifi Marketlerinin bu müdahalesi kesinlikle tüketiciyi korumaya yönelik müdahaledir, sahada karsiligini bulmustur” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile