Prof. Dr. Mandal'dan Baskan Sekmen'e Övgü

Prof. Dr. Mandal'dan Baskan Sekmen'e Övgü

TÜBITAK Baskani Prof. Dr. Hasan Mandal, Bilim Erzurum yatirimindan ötürü Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen’den övgüyle bahsetti.

Hafta sonunu kentte geçiren Prof. Dr. Mandal, Bilim Erzurum’da temas ve incelemede bulundu, ögrencilerle bir araya geldi. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli, Erzurum Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynali, KOSGEB Il Müdürü Lütfullah Aktas, Erzurum Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Daire Baskani Ergün Engin’in de eslik ettigi ziyarette TÜBITAK Baskani Mandal, sinavlar sonucu seçilmis ve üç yil boyunca sürekli egitim alacak olan DENEYAP ögrencilerinin durumlari hakkinda da bilgi aldi. Prof. Dr. Mandal, bizzat hem lise, hem de ortaokul siniflarina girerek ögrencilerle sohbet etti, gençlere TÜBITAK’in vermis oldugu tesvik ve desteklerden bahsetti. Prof. Dr. Mandal ayrica, bilim yatirimlarindan ötürü Baskan Mehmet Sekmen’i tebrik etti.

Mobil Oyun Akademisi’ne Yogun Ilgi

Türkiye’de ilk kez Erzurum Büyüksehir Belediyesi tarafindan kentte kurulan “Mobil Oyun Akademisi” adli egitim programinin kayit süreci basladi.

Bu akademi ile 15-35 yas arasi kisiler sifirdan bir bilgiye sahip olsalar bile alacaklari egitim ile bir oyun gelisiriticisi olabilecekler. Yazilim, kodlama ve oyun altyapisi ile ilgili pek çok egitimin verilecegi akademi yogun ilgi gördü. Basvurulari 13 Ekim’de biten akademinin eleme, seçme ve kayit süreci de basladi.

Kursu basari ile bitirenlerin istihdam edilebilmesi için bitirme ödevi niteliginde olan savunma sanayi oyunu ile Türkiye’nin önemli savuma sanayi sirketleri ile kursiyerler bir araya getirilecek. Öte yandan T3 Vakfi Yönetim Kurulu Baskani Elvan Kuzucu Hidir ile TEKNOFEST Genel Sekreteri Muhammet Saymaz, Bilim Erzurum’u ziyaret etti. Düzenli bir sekilde ilerleyen atölye egitim faaliyetlerini yerinde inceleyen misafirler, derslere girerek hem ögrencileri dinledi hem de onlarla sohbet etti.

TEKNOFEST yarismalarina katilim noktasinda tesvik amaçli olan bu sohbetler ögrencilerin de dikkatini çekti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile