Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi'nde 30 Yatakli Çocuk Palyatif Merkezi Açildi

Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi'nde 30 Yatakli Çocuk Palyatif Merkezi Açildi

Bakirköy Dr. Sadi Konuk Egitim ve Arastirma Hastanesinin ek hizmet binasi olan Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi’nde, hazirlanan 30 yatakli Çocuk Palyatif Merkezi düzenlenen törenle açildi.

Bakirköy Dr. Sadi Konuk Egitim ve Arastirma Hastanesi’nin ek hizmet binasi Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi’nde hizmet verecek olan ve Istanbul’da ilk olma özelligi tasiyan, 30 yatakli Çocuk Palyatif Merkezi’nin açilisi yapildi. Açilis programina Istanbul Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Kemal Memisoglu, Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi Bashekimi Gökhan Tolga Adas ile birlikte Yazar Cemalnur Sargut ile AK Parti Bakirköy Ilçe Baskani Tülin Mazlumoglu Kestane, hastane yetkilileri ve doktorlar katildi.

Açilis programinda konusan Istanbul Il Saglik Müdürü Kemal Memisoglu, Istanbul’da eriskinler için 28 palyatif bakim merkezi bulundugu söyledi.

Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi Bashekimi Gökhan Tolga Adas ise hastanede bir ilk oldugunu ve bunun mutlulugunu yasadiklarini belirtti.



"Küçük çocuklarimiza hizmet edecek 30 yatakli bir ünite"

Istanbul’da çocuk palyatif bakim merkezinin ilk kez açildigini dile getiren Istanbul Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Kemal Memisoglu, "Hem de buranin yapilanmasinda 2 de bagisçimiz oldu. Gerçekten özellikle bakima ve tedaviye muhtaç küçük çocuklarimiza hizmet edecek 30 yatakli bir ünite. Çocuklarin hem psikolojisine, aileyle burada kalmalarini saglayacagiz. Hastane, biliyorsunuz Covid-19 te Türkiye’ye örnek olmus bir hastane. Yaklasik 60 günde Cumhurbaskanimizin talimatiyla kurulmus, milletimize hizmet eden bir hastaneydi. Simdi de hizmetlerine yeniden devam ediyor" seklinde konustu.



"Bu hastanede bir ilki yasatmak ve yasamak çok güzel"

Bu hastanede bir ilki yasatmanin çok güzel oldugunu dile getiren Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi Bashekimi Gökhan Tolga Adas, "Il Saglik Müdürümüz gerekli bilgiyi verdi. Tabi buranin önemi çok kisa bir sürede Cumhurbaskanimiz tarafindan açilmasi ve çok büyük hizmetler vermesi. Bu hastanede bir ilki yasatmak ve yasamak çok güzel. Saglik çalisanlarimizla beraber Insallah hayirli bir sekilde vatandaslarimiza hizmet verecegiz" ifadelerini kullandi.

"Böyle bir yerde hizmet etmek vesilesi dogdu"

Hayatini kaybeden babasi Ömer Faruk Sargut adina bagis yaptigini belirten Yazar Cemalnur Sargut, "Böyle bir yerde hizmet etmek vesilesi dogdu. Biz mütesekkiriz. Bashekim beyefendiye özellikle mütesekkiriz. Hanimefendinin babasina da rahmetler diliyoruz. Beraber ismimizin yazilmasi da bir lütuftur diyoruz. Insallah çok güzel hizmetlere devam edelim ve daha çok faydamiz olsun" seklinde konustu.



"Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum"

Babasi Recep Mazumoglu için bagis yapan AK Parti Bakirköy Ilçe Baskani Tülin Mazlumoglu Kestane ise, "Babam bu devlete 3 tane evlat yetistirmek için hayatini adayan bir kisiydi. Bizde devletimize, milletimize hizmet için onun adina böyle bir bagisi ailecek yapmaktan dolayi çok mutluyuz. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile