'Prof. Dr. Necmettin Erbakan ve 28 Şubat Süreci' Paneli

Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen "Prof. Dr. Necmettin Erbakan ve 28 Şubat Süreci" adlı panel düzenlendi.

Panele katılan Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Karakaya, AK Parti Milletvekili Hüsnü Tuna ve gazeteci yazar Ekrem Kızıltaş 28 Şubat sürecini tartıştı.

Türk siyasi tarihinin önemli olaylarından biri olan 28 Şubat süreci Bağcılar Belediyesi tarafından Bağcılar Halk Saray'ında düzenlenen “Prof. Dr. Necmettin Erbakan ve 28 Şubat Süreci” adlı panelde tartışıldı. Panele konuk olarak katılan Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Karakaya, 23. Dönem Ak Parti Konya Milletvekili Hüsnü Tuna ve gazeteci yazar Ekrem Kızıltaş 28 Şubat sürecini tartıştı.

“EN SON YAŞADIĞIMIZ FAKAT EN FARKLI DARBE SÜRECİYDİ”
28 Şubat darbesinin diğerlerinden farklı bir darbe süreci olduğunu ifade eden 23. Dönem AK Parti Konya Milletvekili Hüsnü Tuna, “Bu darbe sürecinin farklı tarafları var. İnsanlarda bazen kanlı ve benzeri yaralar açan eylemler ya da olaylar olabilir ama 28 Şubat süreci bundan farklı olarak insanların kalbinde kafasında yara açan, uzun süre tedavi edilemeyecek yaralar açan yönüyle hatırlıyoruz. Bu açıdan en son yaşadığımız fakat en farklı bir darbe süreciydi diye düşünüyorum. 28 Şubat darbesinde Refah Partisi rahmetli Necmettin Erbakan Hocamızın partisi üzerinden bu kez de irtica üzerinden böyle bir darbeyi gerekçelendirdiler. O yüzden o süreçte çok metanetli hareket eden hocamızı rahmetle anıyoruz” diye konuştu.

“SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİNİN TAŞINMASI O DARBEYİ YAPANLARA KAPAK OLSUN”
28 Şubat sürecinin askeri ve siyasi hayata kara bir leke olarak geçtiğini ifade eden Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Karakaya, “28 Şubat süreci gerek askeri hayatına gerek siyasi hayatına kara bir leke olarak geçmiş bir darbedir. Bu darbeye her ne kadar postmodern bir darbe denilse de bu bal gibi bir darbedir. İhtilal değildir, elbette asılanlar ve ölenler olmamıştır. Can kayıpları olmadı ama öğrenciler o zaman çok büyük travmalar yaşadı. Özellikle minicik öğrenciler henüz ortaokula giden öğrenciler öncelikle başörtülerinden arındırılmak istendi. Sonrasında yaptıkları eylemlerde ilçelere sürgün edildiler. Sopalarla kovalandılar ve hatta incecik bileklerine kelepçeler takıldı” dedi.

Süleyman Şah Türbesinin taşınmasına değinen Karakaya, “O gün Genelkurmay’ın ışıkları sabahlara kadar yanıyordu. Bütün gazeteler şu başlıkları atıyordu, Genelkurmay’ın ışıkları sabahlara kadar yandı diye başlıklar atılıyordu. O sabahlara kadar yanan ışıkların altında darbe planları yapılıyordu. Ama 18 yıl sonra bu gün aynı Genelkurmayda yine ışıklar sabahlara kadar yandı. Ama bu defa emanetlerimizi alabilmek için Süleyman Şah Türbesini kazasız belasız taşıyabilmek için o ışıklar yandı. Ve o ışıkların sonunda Başbakan Ahmet Davutoğlu şükür namazı kıldı. Bu da o darbeyi yapanlara bu darbeyi destekleyenler kapak olsun” şeklinde konuştu.

“28 ŞUBAT SÜRECİ HALA GEREĞİ GİBİ ANLAŞILAMAMIŞTIR”
Paneli yöneten Gazeteci yazar Ekrem Kızıltaş, “28 Şubatın bir yıl dönümünü daha yaşıyoruz. 28 Şubat sürecinin o tarihten önce başladığını ve birilerinin tabiri gibi bu tarihten sonra Bin yıl sürmese de, bu tarihten sonra bir süre devam ettiğini ve Türkiye olarak da bu sürecin bazı etkilerini hala üzerimizde taşıdığımızı söyleyebiliriz. Günümüzde 28 Şubat sürecinin mahkemelerde halen sorulmaya çalışılıyor olması ama mahkemeye çıkartılan kişilerin sadece askeri kesimden olmaları dikkat çekiyor. O dönemde iş başındaki hükümetin çeşitli sebeplerle ideolojik kılıf giydirilmiş olması ve sermayenin el değiştirip bir takım imkanların başkalarının eline geçmesi ve Türkiye Cumhuriyetinin dışarıdan birtakım çevrelerinin arzu ve isteklerini istikametine yöneltilmesi için yapılan 28 Şubat bu gün hala gereği gibi anlaşılamamıştır” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile