Prof. Dr. Öztek Açiklamasi 'Bilimsellik Üretmekle Olur'

Prof. Dr. Öztek Açiklamasi 'Bilimsellik Üretmekle Olur'

Prof. Dr. Ibrahim Öztek’in üçüncü patoloji kitabi olan ‘Patolojide Makroskobik Inceleme, Tarif ve Örnekleme’ yayin hayatina basladi.

Bilimsel hayatina Üsküdar Üniversitesi’nde devam eden Prof. Dr. Ibrahim Öztek, üçüncü patoloji ders kitabini yazdi. Kurucu Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Rektör Nazife Güngör, dekanlar ve ögretim üyelerinin katildigi küçük bir kutlama töreni ile Öztek yazmis oldugu son kitabi ‘Patolojide Makroskobik Inceleme, Tarif ve Örnekleme (Makroskobik Diseksiyon)’u kisaca tanitarak meslektaslarina armagan etti. Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Öztek’e tesekkür ederek, “Hocamiz üniversite bilimselliginin adeta lokomotifidir. Tibbi Patoloji Anabilim Dali Baskani olarak son derece üretken ve genç ögretim üyelerine örnek olup, onlari tesvik etmektedir. Kendisine sonsuz tesekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.



Öztek: “Patoloji camiasina ücretsiz olarak dagitilacaktir”

Türk ilmini tercüme ilminden kurtaracaklarini belirten Prof. Dr. Ibrahim Öztek de tesekkür ederek, “Gülhane Askeri Tip Akademisinde görevli iken dünya çapinda dereceler alan birçok arastirmalar ve yayinlar yaptik. Fakat eksik kalan bir sey vardi. O da kitap yazmak ve kalici eserler meydana getirmekti. Bu eksigimi de kiymetli Rektörüm Prof. Dr. Tarhan’in saglamis oldugu imkanlar dahilinde tamamlamaya çalisiyorum. Daha yolun basindayim. Elimde 30 bin kanser slaytlari var. Bunlari sinifladim, isimlendirdim ve yakin zamanda Üsküdar Üniversitesi kütüphanesine armagan ederek, dünya ilminin hizmetine sunacagim. Makroskobik Diseksiyon kitabim Türkiye’de ilktir. Patoloji camiasina ücretsiz olarak dagitilacaktir. Kültürümüz; ’Ilim Çin’de de olsa onu gidin alin’ diyor. Çin’den ilim almak yetmiyor. Onu üreteceksin. Mademki gelecegin Ibn-i Sina’larini, Sabuncuoglu Serefettin’lerini, Hamdi Suat Aknar’larini, Hulusi Behçet’lerini, Gazi Yasargil’lerini, Aziz Sancar’larini ve Ugur Sahin’lerini yetistirecegiz, o zaman hoca olarak çok çalisacagiz, üretecegiz ve Türk ilmini tercüme ilminden kurtaracagiz. Kendi deneyimlerimizi ögrencilerimize aktararak, onlarin gerçekçi bir sekilde yetismelerini saglayacagiz. Içinde bine yakin tümör fotografinin yer aldigi Makroskobi Atlasi niteligindeki bu ders kitabim, Cumhuriyetimizin 100. yilinda tüm üniversitelerimiz ögrenci ve uzmanlarina armaganim olsun” ifadelerini kullandi.

Öztek, daha sonra yagli güres ve aba güresi hayrani olan Prof. Dr. Nevzat Tarhan’a, editörü oldugu Kirkpinar dergisini takdim etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile