Geleneksel Sanatlar Derneği ve Lale Yayıncılık iş birliğiyle hazırlanan 'Prof. Dr. Selçuk Mülayim Armağanı-Sanat Tarihi Araştırmaları' kitabı yayımlandı.
Konuya ilişkin açıklamaya göre, Türk sanatının çalışılmamış konularında özgün çalışmalar yapan, temel kavramlar ve yöntemler konusunda anlamlı çalışmalara imza atan Prof. Dr. Selçuk Mülayim'e armağan olarak hazırlanan kitapta, Mülayim'in arkeolojik bilgisi, sanat tarihi birikimi ve renkli kişiliği makalelerle ele alındı.
Osmanlı sanatının klasik çağı, Mimar Sinan ve Süleymaniye üzerine ayrıntılı çalışmalarıyla da tanınan yazara armağan olarak yayımlanan ve tanıtımı İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün katkılarıyla gerçekleşen kitabın editörlüğünü, Doç. Dr. Aziz Doğanay üstlendi.
Kitabın yayın kurulunda, Necla Dursun, Yaşar Çoruhlu, Aras Neftçi, Asnu Bilban Yalçın, Üzlifat Özgümüş, Serra Kanyak, Hayri Fehmi Yılmaz, H. Örcün Barışta, Nurcan Yazıcı Metin, F. Nalan Türkmen, Hakkı Önal, Bozkurt Ersoy, Hasan Uçar, İnci Kuyulu Ersoy, İlknur Aktuğ Kolay, Haşim Karpuz, Ahmet Ali Bayhan, Fikri Salman, Hamza Gündoğdu, Aygün Ülgen, Ali Boran, Halil Sözlü, Tolga Bozkurt ve Candan Ülkü yer aldı.
'Tevazu ve hoşgörü abidesi' olarak bilinen Selçuk Mülayim, İstanbul’da yetişmesine rağmen Anadolucu Türk kültürünü, sanatını önde tutan düşüncelere sahip bir şahsiyet olarak biliniyor.
Türk tarihi gibi, Türk sanatının da Orta Asya’dan Anadolu’ya gelişini bir bütün olarak düşünen yazarın 1989'da yayımlanan 'Sanata Giriş', 1994'te yayımlanan 'Sanat Tarihi Metodu' ve 2008'de yayımlanan 'Araştırmacıya Notlar' kitapları sanat tarihinin temel kavramları plastik sanatlar, tasarım ve biçim, üslup araştırma yöntemleri konusunda sanat tarihine ışık tutuyor.
'Prof. Dr. Selçuk Mülayim Armağanı' Kitabı Yayımlandı
Türk sanatının çalışılmamış konularında özgün çalışmalar yapan, temel kavramlar ve yöntemler konusunda önemli çalışmalara imza atan Prof. Dr. Selçuk Mülayim'e armağan olarak hazırlanan kitapta, Mülayim'in arkeolojik bilgisi, sanat tarihi birikimi ve renkli kişiliği makalelerle ele alınıyor