Prof. Dr. Uluğ: Deprem olmasa tedbir almayacağız

İzmir'de dün (11 Kasım) gece meydan gelen depremler, vatandaşları endişeye sevk etti. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi En

İzmir'de dün (11 Kasım) gece meydan gelen depremler, vatandaşları endişeye sevk etti. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Uluğ, "Bence iyi oluyor, yoksa tedbir almayacağız. Önümüzde 12 Kasım Düzce ve 17 Ağustos Gölcük depremleri gibi örnekler duruyor." dedi.

İzmir'in Selçuk ilçesi merkezli, dün akşamdan öğleye kadar 28'i aşkın deprem oldu. Bunlardan bir kısmı il merkezinde de hissedildi. Sarsıntıların devam edip etmeyeceği endişeleri üzerine görüşlerini belirten Prof. Dr. Uluğ, "Bunu ancak Allah bilir fakat bence iyi oluyor. Yoksa gerekli tedbirleri almayacağız. Depremler, ölüm veya hasar yoksa insanlarımızın kendine gelip tedbir alması için ikaz bakımından iyi de oluyor. Bu faylar, birbirleriyle uç uca veya paralel durmakta. Bir tanesi enerjisini topladığı zaman kırılmaya başlar ve dönemi geçer. Birçok deprem olağandır. Aksi takdirde yerbilimciler olarak daha çok endişelenirdik. Orada pek çok diri fayın olduğunu biliyoruz. Dün akşam başladı ve bölgede şu anda da etkinlik var. Olsa bile ancak bu büyülükte olabilir, endişeye gerek yok. Vatandaşlar evlerine dönebilir diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile