GAÜN Sağlıkta Pozitif Düşünce Topluluğu tarafından düzenlenen konferansta, Prof. Dr. Cuma Yıldırım, insan sadece bireysel değil aynı zamanda toplumsal bir varlık olması nedeniyle hekimlere bu konuda çok görev düştüğünü belirtti.
İnsanoğlunun var olduğu günden bu yana hasta ve hastalıklarla uğraştığını ifade eden Prof. Dr. Yıldırım, bu bağlamda sağlık sektörünün yatırımın en çok yapıldığı sektörlerden biri haline geldiğini söyleyerek, “Ölüme çare yok. Biz sağlık çalışanları olarak belki ölüme çare bulamayacağız ancak elimizdeki ilaçlar ve tecrübelerle belki ölüme geçici bir hayat rengi vermiş olacağız” dedi.
“Empatiyle yaklaşmak çok önemli“
Prof. Dr. Yıldırım, “İnsanlar bazen din adamlarından şifa talep ederken bazen de doktorlardan imkansızı başarma, olmayanı var etmeyi talep ediyor. Asıl sıkıntı da zaten burada başlıyor. Hasta ve hasta yakınları bizden duymak istediklerini söylememizi isterler. Ancak her zaman biz onlara duymak istediklerini söyleyemeyiz. Çünkü gerçekler farklıdır. İşte bu nokta da hasta-hekim arasındaki iletişim problemi başlar. Çalışma şartlarının yoğunluğundan dolayı bazen olaylara apatik kalırız ya da sempati yaparız. Bu da mesleğimizi yapmaya engel olur. Empatiyle yaklaşmak ve bu dengeyi tutturmak belki de hastalara yardımcı olmamızda bize en iyi yolu sağlayacaktır” diye konuştu.
Prof. Dr. Yıldırım'dan 'Her Hasta Bir Hikayedir' Konferansı
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi Amfisinde, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cuma Yıldırım tarafından “Her Hasta Bir Hikayedir” konferansı verildi.