Profesyonel Arıcılık Arıyı Da Balı Da Arttırdı

Profesyonel Arıcılık Arıyı Da Balı Da Arttırdı

Mersin'in Erdemli ilçesinde arıcılık yapan 292 işletmede 42 bin arı kovanına ulaşıldığı, toplamda da bin tonun üzerinde bal üretimi gerçekleştirildiği bildirildi.

Erdemli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Berdan Tun, profesyonel arı yetiştiriciliğiyle birlikte hem kovan sayısında hem de bal üretiminde artış yaşandığını belirterek, "İlçede 292 işletmede 42 bin kovana ulaşıldı. Geçtiğimiz yıl ise 148 arıcımızın 26 bin 444 kovanına 186 bin 500 lira bakanlığımız tarafından destek verildi.

Profesyonel üretim ve kovan sayısındaki artışla bal üretimi bin 50 tona ulaştı. Bu rakamın artış göstererek gelecek yıl çok daha fazla olması bekleniyor" dedi.

Yörenin Akdeniz iklim özelliğine sahip olmasından dolayı kış aylarında ılıman iklimin hakim olduğunu ve dolayısıyla Türkiye'nin değişik illerindeki arıcılarında yöreye geldiğini ifade eden Tun, "Türkiye'nin değişik illerinden yöremize 150 işletmeci geliyor. Kışın yöremizde konaklayan bu 150 işletmenin ise 38 bin kovanı var. İlçemiz arıcılar için ayrıca bir konaklama merkezi haline dönüştü" diye konuştu.

İlçede oğul arı yetiştiriciliğinin yapılmaya başladığını da anlatan Tun, oğul arı üretimiyle ekonomik gelir elde etmenin yanı sıra Türkiye'de arıcığın gelişmesine büyük katkı sağlandığını kaydetti.

OĞUL ARI ÜRETİMİNE BAŞLANDI
Yörede arıcılığın gelişmesiyle birlikte Çeşmeli beldesinde oğul arı üretimi yapmaya başladıklarını dile getiren arıcılardan Hayri Özdoğan, "Tesisimizde yıllık 3 bin kovan oğul arı üretimi yapıyoruz. Bir kovanda yaklaşık 40-50 bin civarında arı oluyor. Bal üreticilerine üretip kazandıracak çalışkan genç arılar yetiştiriyoruz. İstanbul'dan Iğdır'a kadar müşterilerimiz var. Yıllık 10 bin kovan oğul arı üretimi hedefliyoruz" dedi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile