Proje Ile Baslayan Dostluk 11 Yildir Devam Ediyor

Proje Ile Baslayan Dostluk 11 Yildir Devam Ediyor

Dünya Gençlik Gemisi’nde tanisan Türk ve Japon dostlar, 11 yildir sürdürdükleri örnek dostluklariyla göz kamastirirken, insanlari etkileyen öyküleri ise dünyaya baris ve hosgörü mesaji veriyor.

Japonya hükümeti tarafindan gençler arasinda dostluk ve karsilikli anlayisin gelistirilmesine katkida bulunmak amaciyla hayata geçirilen Dünya Gençlik Gemisi projesinde kesisen yollariyla tanisan Türk Handan Dinçer Aslaner ve Japon Matsuda Noriko, 11 yildir süregelen dostluklariyla insanlarin yüreklerini isitiyor. Ilk kez bir proje çerçevesinde tanisan iki genç kadin, kültürlerini, deneyimlerini ve hayallerini paylasarak samimi bir bag kurarken, proje ile baslayan dostluklari ise 11 yildir devam ediyor. Handan ve Noriko, mesafelere ragmen iletisimlerini sürdürerek birbirlerinin hayatinda önemli birer figür haline geldiler. Bu iki dost, farkli kültürleri birlestiren, karsilikli anlayis ve sevgi üzerine kurulu örnek bir dostluk sergiliyor. Iki genç kadinin 11 yildir süren dostlugu, sadece onlarin degil, herkesin yüzünde bir tebessüm olustururken, insanlara da gerçek dostlugun gücünü hatirlatiyor.

Çocuklugundan beri Türkiye’ye ilgisi olan ve Türk kültürünü çok sevdigini dile getiren Japon Noriko, yillardir kopmayan baglarini güçlendirmek ve Handan’i görmek için Türkiye’ye geldi. Aydin Gençlik Merkezi’nde gençlik lideri olarak görev yapan Handan’i görmek için Aydin’a gelen Noriko, ayni zamanda Handan ile beraber Gençlik Merkezi tarafindan yapilan çalismalarda da gönüllü olarak yer aliyor.

“Her zaman haberlestik”

Aydin Gençlik Merkezi’nde Gençlik Lideri olarak görev yapan Handan Dinçer Aslaner, Noriko ile hiçbir zaman baglarini koparmadiklarini ve Noriko’nun her firsatta kendisini ziyaret ettigini belirterek “2012 yilinda Dünya Gençlik Gemisi adli program dolayisiyla Japonya’ya gitmistim. Gençlik Gemisi’nde 13 farkli ülkeden bir tanesi olarak Türkiye’yi temsil etme hakki kazandim. Japonca ve Ingilizce bildigim için Gençlik ve Spor Bakanligi’nin yaptigi mülakati kazanarak gittim. Böylelikle Türkiye’yi temsil ettik. Türk kültürünü, dansini, yemeklerini tanittik. Ayrica Japon arkadaslarimiz oldu ve bu dostlugumuz hiç bitmedi. Her zaman onlarla görüsmeye ve haberlesmeye devam ettik. Yakin zamanda Türkiye’ye gelen Japon arkadasim benim yanima geldi. Böylelikle Türk kültürünü de yakindan tanima firsati bulacagini düsünüyorum. Noriko arkadasimin bu ikinci olarak Türkiye’ye gelisi, daha önce de ben Kayseri’de görev yaparken oraya gelmisti yanima. Oradaki Gençlik Merkezi’mizde de çalismalarimizi yakindan inceledi, gönüllü olarak çalismalarimizda yer aldi. Simdi de buradaki Gençlik Merkezi’mizde de yanimizda bulunuyor. Çalismalarimizda gönüllü olarak yer aliyor. Son olarak YKS sinavi sonrasinda kalemleri toplamistik. Orada görev aldi ve kalemlerin ihtiyaç sahibi ögrencilere iletilmesine yardimci oldular. Dünya Gençlik Gemisi’nde kurdugumuz bu dostluk Noriko ile hep devam etti. Aslinda biz ülkemize döndükten sonra hep haberlestik sosyal medya üzerinden. Daha sonra Türkiye ziyaretlerinde beni unutmadi. Kayseri ve Aydin’da kendisini misafir ettim. Böylelikle hep haberlestik” dedi.



“Deprem sonrasi onun için çok meraklandim”

Japonya’dan Türkiye’ye gelen Matsuda Noriko ise geçtigimiz Subat ayinda yasanan Kahramanmaras Depremi’nin ardindan Handan için çok meraklandigini ve kendisini görmek için Türkiye’ye geldigini belirterek, “Handan ile Japon hükümetinin fonladigi SWY24 Dünya Gençlik Gemisi adli programda 11 yil önce tanistik. Programda kendisi ile tanistik ve görüsmeye devam ettik. Küçüklügümden beri ben de Türkiye’ye hep gitmek isterdim. Türkiye’yi özellikle yemeklerini çok seviyorum. Geleneksel olarak Türkiye’nin her seyini çok begeniyorum. Handan ise beni çok güzel misafir ediyor. Küçüklügümden beri Türkiye’ye olan ilgimden dolayi gemide de Handan ile tanistim. Daha sonra Handan’in yanina gelip onu görmek istedim. O yüzden tekrar geldim. Geçen hafta baska bir Japon arkadasimla birlikte Handan’in evine geldik. Geçen haftalarda onlar sinav sonrasinda kalem toplama faaliyeti yapiyorlardi. Biz de Japon arkadasimla birlikte gönüllü olarak bu aktivitede yer aldik. Gençlerden kalemleri topladik köy okullarina göndermek için. Geçtigimiz Subat ayinda da çok büyük bir deprem oldu Türkiye’de, Handan için çok meraklandim ve onu düsündüm. Hemen mesaj attim kendisine. Deprem sonrasinda arkadasimi tekrar görmek için tekrar Türkiye’ye geldim. Handan’in is yogunlugu var anne oldugu için de ekstra yogun ama Japonya’ya gelirse ben de onu misafir etmeyi çok isterim” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile