Proje Yazma ve Yönetme Eğitim Semineri

Proje Yazma ve Yönetme Eğitim Semineri

İçel Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nce düzenlenen, 'Proje Yazma ve Yönetme Eğitim Semineri’ne katılım gösteren genel sekreterlere sertifikaları verildi.

ESOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Proje Döngü Yönetimi ve Mantıksal Çerçeve Eğitimcisi Zehra Kaya tarafından verilen eğitimde, proje döngü yönetimi ve mantıksal çerçeve yaklaşımının ana hatları açıklandı. Daha sonra analiz ve planlama çalışmaları uygulamalı olarak gerçekleştirildi.

Bu kapsamda mevcut durum analizi, paydaşlar analizi, sorun analizi, hedef analizi, strateji analizi grup çalışmaları yapıldı. Planlama aşamasında ise mantıksal çerçeve matrisi mantığı ve analizlerin matrise nasıl yansıtılacağı üzerinde duruldu. 36 saat süren eğitim semineri süresince yapılan grup çalışmaları esnasında çeşitli konularda da 6 taslak proje geliştirildi.

Törende konuşan İçel ESOB Başkanı Talat Dinçer, esnaf ve sanatkar meslek odalarının üyelerine kaliteli hizmet sunmalarının yolunun kendilerini geliştirmekten geçtiğini ifade ederek, çeşitli programlar kapsamında projeler uygulamanın da kendilerini geliştirmek için önemli fırsatlar sunduğunu kaydetti.

Uzun zamandır bu eğitim seminerini düzenlemeyi planladıklarını belirten Dinçer, esnaf ve sanatkar odalarının yararlanacakları bir çok proje kaynağı bulunduğunu, bu kaynaklardan odalarının azami oranda yararlanmasını hedeflediklerini vurguladı. İçel ESOB’a bağlı odalarda bu konuda kurumsal bir kapasite artışı sağlamalarının üyeleri olan esnaf ve sanatkarlara da çeşitli kazanımlar olarak yansıyacağını dile getiren Dinçer, hem proje yazma ve yönetme hem de ihtiyaç duyulan diğer alanlarda eğitim çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Nihai amaçlarının her zaman üyeleri olan esnaf ve sanatkara ihtiyaç odaklı kaliteli hizmet sunarak gelişme ve ilerlemelerine katkı vermek olduğuna vurgu yapan Dinçer, bu hedefe ulaşmanın yolunun hem yönetici hem de çalışanların sürekli eğitimden geçmesi, kendini geliştirmesi, diğer kurumlarla işbirliği içinde ortak çalışmalar yapması ile ulusal ve uluslararası düzeyde çeşitli kaynakları kullanma becerisine sahip olması olarak niteledi.

Konuşmaların ardından Dinçer, seminere katılan genel sekreterlere sertifikalarını verdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile