Seydişehir Kaymakamlığı'na gelen Vali Doğan, daha sonra Kaymakam Yusuf Güler ile Vali Kemal Katıtaş Toplantı Salonu'na geçti. Buradaki toplantıya, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Kaçmaz, Gençlik ve Spor il Müdürü Muhittin Yıldız, Seydişehir Belediye Başkan Vekili Mümin Kutun, belde belediye başkanları ve muhtarlar katıldı. "Biz buraya sizleri dinlemeye geldik" şeklinde konuşan Vali Doğan, Konya için beş önemli projeden bahsederek, "Birinci olarak, Mevlana Kalkınma Ajansı, 2009 yılında 58 projeye, 2010 yılında ise 98 projeye destek verdi. Şimdi ise üçüncü bir ilanla 30 milyon lira civarında krediyi projeler için verecek. Para almak için proje yapılması gerekiyor. Katkı payı yatırmayan belediyelerin projeleri kabul edilmiyor. İkinci olarak, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme İl Koordinatörlüğü kurulması. Konya'da çok ciddi bir kaynak var, Türkiye geneline 1 milyar 150 milyon Euro kredi dağıtılacak. Bizim Konya olarak hedefimiz bu kredinin 250 milyon Euro'sunu kullanmaktır" dedi. Üçüncü projenin KOP olduğunu ifade eden Vali Doğan, 2009 yılı Temmuz ayı itibariyle KOP'un projeye dönüştüğünü ve şehir efsanesi olmaktan çıktığını söyledi. 2010 yılı itibariyle devletin KOP'a kaynak aktarmaya başladığını kaydeden Vali Aydın Nezih Doğan, "Bu proje Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde olmak üzere 4 ili kapsıyor. İşin sonuna yaklaşıldı. 2011 ile 2013 yılları arasında kaynakları kullanmaya başlayacağız. Dördüncü olarak, Konya bir üniversite şehri olmaya başladı. Selçuk Üniversitesi'nden sonra Mevlana ve Karatay üniversiteleri kuruldu, dördüncü üniversite de yolda. Beşinci olarak, sanayi destekleme projesi var. Artık Konya'da vergi indiriminin, sigortalı işçilerin primlerinin belli bir kısmını devlet ödemeye başladı ve faiz indirimi sağlandı. Bu proje Konya'da ekonomiyi kalkındıracak önemli bir proje. Bir yıl önce 20 firma destek alırken, bu yıl 250 firma kredi desteği aldı. Bu beş proje Konya'nın önünü açacak. Bizler bu şansı iyi değerlendirmeliyiz" şeklinde konuştu.
DAİRE MÜDÜRLERİ BİLGİ VERDİ
Daha sonra konuşan Seydişehir Kaymakamı Yusuf Güler, Seydişehir'in tarihi, coğrafyası ve kültürel yapısı ile ilgili brifing verdi. Kaymakam Güler, 31 köy, 8 beldesi bulunan Seydişehir'in 65 bin nüfusa sahip olduğunu, bu nüfusun 40 bininin ilçe merkezinde yaşadığını ifade ederek, "İlçenin tarıma dayalı bir ekonomisi var. İlçe merkezinde ise sanayi olarak Eti Alüminyum Tesisleri en büyük sanayi kuruluşu. Organzie Sanayinin altyapı çalışmaları tamamlandığını ve şu ana kadar 8 yatırımcıya arsa tahsisi yapıldı. Dağları ve mağaraları ile Seydişehir çok önemli bir turizm potansiyeline sahip" şeklinde konuştu.
Daha sonra daire müdürleri sırası ile kendi alanlarında Vali Doğan'a sunum yaptı. Sunum sırasında Vali Doğan dinleyicilere soruları olup olmadığını sordu ve karşılıklı soru cevap halinde tüm daire müdürleri bilgi verdi.
Projeler Konya'nın Önünü Açacak
Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Seydişehir ilçesini ziyaret etti. Önemli projelerden söz eden Vali Doğan, projelerle Konya'nın önünün açılacağını, bu şansın iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.