Prostat Büyümesi Su Buhari  Tedavisi 'REZUM' Ile Prostat Dokusu Küçültülüyor

Prostat Büyümesi Su Buhari Tedavisi 'REZUM' Ile Prostat Dokusu Küçültülüyor

Üroloji Uzmani Op. Dr. A. Egemen Isgören, REZUM su buhari tedavisi ile iyi huylu prostat büyümelerinde cerrahiye gerek olmadan büyümüs prostat dokusunun küçültülebildigini bildirdi.

Memorial Antalya Hastanesi Üroloji Bölümü’nden Op. Dr. A. Egemen Isgören, iyi huylu prostat büyümesinde REZUM su buhari tedavisi hakkinda bilinmesi gerekenleri anlatti.

Iyi huylu prostat büyümesinin, prostatin idrara çikma seklini etkileyecek sekilde genislemesi olarak tanimlayan Isgören, bu rahatsizligin 50 yasin üzerindeki erkeklerde yaygin görüldügünü dile getirdi.

Bunun bir kanser olmadigini ve genellikle saglik açisindan ciddi bir tehdit olusturmadigini ifade eden Isgören, "Birçok erkek, prostat büyümesinin prostat kanserine yakalanma riskini artirdigini düsünmektedir. Halbuki prostat büyümesi olan erkeklerde prostat kanseri riski, prostati büyümeyen erkeklere göre daha fazla degildir. Iyi huylu prostat büyümesinde kullanilan yeni nesil tedavi uygulamalari yüz güldürmektedir. REZUM yani su buhari tedavisi ile iyi huylu prostat büyümelerinde cerrahiye gerek olmadan büyümüs prostat dokusu küçültülebilmektedir" dedi.



"Idrar akisini engelliyor"

Prostat bezinin mesanenin altinda bulundugunu belirten Isgören, "Idrari mesaneden penisin disina tasiyan tüpe üretra denir. Bu tüp prostatin ortasindan geçer. Prostat büyüdükçe idrar akisini engellemeye baslar. Prostat, genellikle yasam boyunca büyümeye devam eden bir bezdir. Bu büyüme siklikla prostati sikayetlere neden olacak veya idrar akisini engelleyecek duruma getirebilir. Prostatin büyümesine neyin sebep oldugu belli degildir. Yaslandikça seks hormonlarinin dengesindeki degisikliklerden kaynaklandigi düsünülmektedir. Son yillarda teknolojinin gelismesi ile minimal invaziv girisimler prostat boyutunun küçültülmesinde etkili olmaktadir. Iyi huylu prostat büyümesinde kullanilan REZUM su buhari tedavisinde, büyüyen fazla prostat dokusu buhar ile etkili bir sekilde ortadan kaldirilabilmektedir" diye konustu.

Isgören, iyi huylu prostat büyümesinin belirtilerini ise söyle siraladi: "Sik veya acil idrara çikma ihtiyaci, geceleri daha sik idrara çikmak, isemeye baslama sorunu,zayif idrar akisi veya durup baslayan bir akis, idrarin sonunda damlama, mesanenin tam olarak bosaltilamamasi".

"Su buhariyla prostat dokusunun küçülmesi saglaniyor"

REZUM su buhari tedavisinin, üretraya baski yapan fazla prostat dokusunu gidermek için su buharinda depolanan dogal enerjiyi kullanan, cerrahi olmayan bir tedavi yöntemi oldugunu açiklayan Isgören, " REZUM tedavisi elde tasinan bir cihazin içinde, birkaç damla suya radyofrekans enerjisi uygulanarak buhar olusturulmasiyla yapilir. Her 9 saniyede bir yapilan tedavi sirasinda, hedeflenen prostat dokusuna steril su buhari uygulanir. Buhar prostat dokusuna temas ettiginde depolanan enerjinin tamami dokuya salinir. Uzman prostatin büyüklügüne göre tedavinin dozunu planlar. Zamanla vücudun dogal iyilesme tepkisi, tedavi edilen dokuyu emerek prostati küçültür. Fazla dokunun alinmasiyla üretra açilir ve iyi huylu prostat büyümesi semptomlari azalir. Çogu hastada iki hafta gibi kisa bir sürede sikayetlerde azalma görülmeye baslar ve maksimum fayda üç ay içinde ortaya çikar. Tedavinin etkisi her hastaya göre farklilik gösterebilir" ifadelrini kullandi.

"Kolayliklari"

REZUM tedavisinin avantajlarindan bahseden Isgören, " REZUM iyi huylu prostat büyümesi için uzun vadede iyi sonuçlar veren güvenli ve etkili bir tedavidir. Iyi huylu prostat büyümesinde kullanilan ilaçlari birakilir. Birçok kisi birkaç hafta içinde sikayetlerde iyilesme görmektedir. Cinsel islevi korur. Hastanede yatis gerektirmez. Genel anestezi uygulanmaz. Iyilesme süresi kisa sürer. Iyi huylu prostat büyümesi sikayetleri tekrar ortaya çikarsa islem tekrarlanabilir"degerlendirmesini yapti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile