Protesto yürüyüşüne on binler Facebook üzerinden anlaşıyor

Protesto yürüyüşüne on binler Facebook üzerinden anlaşıyor

Facebook, Belçika’daki siyasi krizi protesto etmek isteyenlerin buluşma noktası oldu. Tunus’ta devlet başkanı Bin Ali’nin ülkeden ayrılmasına kadar varan süreçte Facebook adlı sosyal paylaşım sitesinin etkili olduğu, hatta Tunus’taki halk ayaklanmasına ‘f



Flamanlara daha fazla özerklik öngören devlet reformu konusunda kilitlenen federal hükümet kurma çalışmalarında bir türlü uzlaşı sağlanamıyor. 13 Haziran 2010’da yapılan erken seçimin üzerinden 220 günü aşkın süre geçmesine karşın yakın zamanda bir uzlaşı beklenmiyor.

Brüksel Serbest Üniversitesi‘nde (VUB) okuyan bir grup öğrencinin başlattığı inisiyatif özellikle sanal alemde çığ gibi destekçi topluyor. Öğrencilerin Facebook‘ta açtığı ‘Utanç’ (Shame) sayfasında bir bildiri yayınlayan öğrenciler 23 Ocak 2011 Pazar günü başkent Brüksel’de büyük bir yürüyüşe hazırlanıyor. Herkesi o gün beyaz giymeye çağıran protestocu gençler, www.230111.be adlı bir site ile vatandaşları ülkelerine sahip çıkmaya çağırıyor. Gençlerin facebook’da açtıkları sayfaya şimdiden 21 bin kişinin üye olduğu ve çok sayıda siyasi partinin de yürüyüşe katılacağı bildirildi. Brüksel Serbest Üniversitesi (VUB) rektörünün da destek verdiği ‘utanç’ yürüyüşüne yaklaşık 30 bin kişinin katılmasının bekleniyor. Dünyaya siyasi bir mesaj vermek istemediklerinin altını çizen eylemci gençler bugün basının karşısında çıkarak Pazar günkü yürüyüş hakkında bilgi verdi. Gençler, eylemin ülkeyi kaosa sürüklemekle suçlanan ayrılıkçı N-VA partisine karşı olduğu algısının yanlış olduğunun altını çizdi.

Pazar günü öğlen saatlerinde Brüksel’de düzenlenecek olan protesto yürüyüşüne Belçika Devlet Demiryolları (NMBS)’de o gün ekstra tren seferleri koyacağını duyurdu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile