Protez Bacakla Hayata Tutunan Suriyeli Muhammed Okula Basladi

Protez bacagi sayesinde babasi ile okula yürüyerek giden Muhammed, arkadaslariyla oyun oynamanin mutlulugunu yasiyor Baba Sabri Hüseyin: 'Çocugum yürüdü, okula basladi. Çocugum güzel bir meslek sahibi olsun istiyorum. Büyüyünce onu en güzel yerlerde görmek istiyorum'

Mardin'in Kiziltepe ilçesinde gelisim geriligi nedeniyle 2 yil önce sag bacagi kesilen ve bir hayirseverin destegiyle yaptirilan protez bacaga kavusan 5 yasindaki Muhammed Hüseyin, ana sinifina basladi.

Sanayi Mahallesi'nde yasayan Suriyeli Sabri ve Fadile çiftinin Türkiye'de dünyaya gelen ve henüz 3 yasindayken sag bacagi diz kapagindan itibaren kesilen Muhammed, protez ihtiyacinin bir hayirsever tarafindan bir hafta önce karsilanmasinin ardindan yürümeye basladi.

Alisma sürecini tamamlayan Muhammed'in, Kiziltepe Ilçe Milli Egitim Müdürü Risvan Dündar’in girisimiyle Adnan Menderes Ilkokulu'nda ana sinifina kaydi yapildi.

Okula babasinin elini tutup yürüyerek giden Muhammed, arkadaslariyla oyun oynuyor, eglenceli vakit geçiriyor.

- "Çocugum güzel bir meslek sahibi olsun istiyorum"

Baba Sabri Hüseyin, AA muhabirine, çocugunun yürümeye baslamasindan mutluluk duyduklarini söyledi.

Çocugunun egitiminden de mahrum kalmayacagini dile getiren Hüseyin, "Çocugum yürüdü, okula basladi. Bu çocugu sevindirdiler, çok tesekkür ediyoruz. Çocugum güzel bir meslek sahibi olsun istiyorum. Onun istegi de önemli tabi. Büyüyünce onu en güzel yerlerde görmek istiyorum." dedi.

- "Okula kazandirdigimiz için çok mutluyuz"

Ilçe Milli Egitim Müdürü Risvan Dündar da, Muhammed'in okula kazandirilmasini sagladiklarini belirterek, bu kapsamda ana sinifina kaydini yaptirdiklarini ifade etti.

Dündar, Muhammed'in çok mutlu oldugunu, tüm ihtiyaçlarini karsiladiklarini dile getirerek, sürekli takibinin yapilacagini kaydetti.

Ailesinin de çok mutlu oldugunu aktaran Dündar, "Muhammed okulu görür görmez, sinifa girer girmez hemen etkinlik yapmaya basladi. Zaten kendisi hareketli bir çocuk. Okula kazandirdigimiz için çok mutluyuz. Insallah böyle ögrencileri tespit edip, sahip çikacagiz." diye konustu.

Okul müdürü Sattam Aydin da Muhammed'i bütün çocuklar gibi topluma yararli bir birey olarak yetistirmek için çabalayacaklarini belirterek, Muhammed'in okula yürüyerek gelmesinin, okula baslamasinin inanilmaz bir duygu oldugunu bildirdi.

Aydin, "Çocugumuzu okula kazandirmak dünyalara deger." ifadesini kullandi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile