Protokol, Yıkım Yapılan Alanda İncelemede Bulundu

Protokol, Yıkım Yapılan Alanda İncelemede Bulundu

Turgutlu Belediyesi'nin geçtiğimiz aylarda 2 milyon 400 bin TL bedelle satın aldığı eski Evin Konserve fabrika alanında yıkım çalışmaları devam ediyor.

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Belediye Başkanı Serhat Orhan ve AK Parti Turgutlu İlçe Başkanı Hüseyin Azman, bugün yıkım çalışmaları devam eden inşaat alanında incelemede bulundu. Satın alınan alanın 24 bin metrekare olduğu ve etrafındaki 6 bin metrekare alanın da TOKİ’ye devredilerek sosyal konut yapımı başlanacağı ifade edildi. İhaleyi haziran ayında yapmayı hedeflediklerini ifade eden Başkan Serhat Orhan, alanın tamamen sosyal bir yapıya sahip olacağını, burada yapılacak pazar yerinin 5 mahallenin tüm ihtiyaçlarını karşılayacağı belirtti.

Milletvekili Yurttaş da, ”Alanın bu denli iyi bir proje ile hayata geçecek olması, büyüyen ve gelişen Turgutlu adına oldukça olumlu bir hamle. Yapılacak sosyal yaşam alanı, bu bölgede hareketliliğe neden olacaktır. TOKİ yönetimi ile yaptığımız görüşmelerde projenin kapsamı konusunu netleştirdik. Sosyal konutlardan gerçekten ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız yararlanacak” şeklinde konuştu.

Protokol üyeleri alanı gezdikten sonra vatandaşlarla bir araya gelerek bir kahvehanede çay içtiler.

Milletvekili Yurttaş ve beraberindekiler, daha sonra Albayrak Mahallesi Hacı Ömer Camii'nde faaliyete geçecek olan Kur'an kursunun açılışını da yaptılar. Burada kurs gören öğrencilere çeşitli hediyeler veren protokol, cuma namazını da burada kıldı. Ayrıca kuran kursu açılışı için camiide lokmada döküldü .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile