PSB Anatolia, Türkiye'nin Açik Havada Yapilan En Büyük Peyzaj Fuari Oldu

PSB Anatolia, Türkiye'nin Açik Havada Yapilan En Büyük Peyzaj Fuari Oldu

Sakarya Sapanca Kirkpinar’da gerçeklestirilen ve 30 bin kisiyi agirlayan Uluslararasi Peyzaj ve Süs Bitkiciligi Fuari PSB Anatolia, Türkiye’nin açik havada yapilan en büyük peyzaj fuari oldu.

Dünya genelindeki süs bitkisi ve peyzaj alanindaki üretimin 3’te 1’ini gerçeklestiren Sakarya, Büyüksehir destegiyle gerçeklestirilen PSB Anatolia ile dünyayi misafir etti. Yaklasik 200 sektör temsilcisinin birbirinden farkli ürünlerini sergiledigi fuar, Türkiye’nin açik havada yapilan en büyük peyzaj fuari oldu. Türkiye’deki birçok üniversitede ögrenim gören “peyzaj ve süs bitkisi” alani ögrencisi, fuarda yapilan yarisma ve uygulanmalarla önemli bir tecrübe yasadi. Türkiye’nin dört bir yaninda yetisen, farkli iklimlere ait yüzlerce çesit süs bitkisi ve peyzaj ürününü sergilendigi PSB Anatolia, sektörün dünyadaki merkezi oldu. 8 ile 11 Eylül tarihlerini kapsayan fuar, Türkiye ve dünyadan 29 bin 500 ziyaretçiyi misafir etti.

Genis katilimli açilis

PSB Anatolia 2021 Peyzaj, Süs Bitkileri, Bahçe Sanatlari ve Ekipmanlari Fuari’nin açilis törenine Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Ali Ihsan Yavuz, MHP Grup Baskanvekili Muhammed Levent Bülbül, AK Parti Milletvekili Çigdem Erdogan Atabek, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Baskan, AK Parti Yerel Yönetimler Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, AK Parti Yerel Yönetimler Baskan Yardimcisi Ali Inci, Vali Yardimcisi Bekir Dinkirci, kaymakamlar, siyasi parti il baskanlari, ilçe belediye baskanlari, ilçe baskanlari, STK temsilcileri, Büyüksehir ve SASKI bürokratlari ve çok sayida davetli katilim sagladi.

‘Ögrenci Tasarim ve Uygulama Yarismasi’ Türkiye’de ilke imza atti

TMMOB Peyzaj Mimarlari Odasi is birliginde gerçeklestirilen ‘Ögrenci Tasarim ve Uygulama Yarismasi’ Türkiye’de ilke imza atti. 12 farkli üniversitenin peyzaj mimarligi bölümlerinden 6’sarli gruplar halinde yarismaya katilim saglandi. 8 Eylül’de Fuar açilisinin ardindan baslayan yarisma, 10 Eylül Cuma günü tamamlandi ve jüri degerlendirmesinin ardindan gala yemeginde kazananlara ödülleri takdim edildi. Birincilik Ödülüne Pamukkale Üniversitesi, Ikincilik Ödülüne Düzce Üniversitesi, Üçüncülük Ödülüne Bursa Teknik Üniversitesi layik görüldü.

Peyzaj mimarligi meslegine dair birçok farkli konu ele alindi

Fuar boyunca devam eden alti konferansa toplamda 22 konusmaci katildi.

Konferanslar ilgiyle karsilanirken, sektörün ve peyzaj mimarligi meslegine dair birçok farkli konu ele alindi. Son dönemde sikça tartisilan iklim degisikligi, orman yanginlari, kurakçil bitkiler, sürdürülebilir peyzaj, özel sektör deneyimi, Botanik Expo’lar, süs bitkilerinde besleme, ihracat ve pazarlama konulari ayrintili olarak incelendi.

Dünya peyzaj ve süs bitkiciliginin kalbi oldu

Fuar koordinatörü Remzi Adiyaman, organizasyona ilgi gösteren vatandaslara ve sektör temsilcilerine tesekkür ederek, destek sunan paydaslara, “Bu yil, böyle büyük bir organizasyonu 4’üncü kez yapmanin mutlulugunu yasadik. PSB Anatolia ismini alan fuarimiz, dünyada peyzaj ve süs bitkiciliginin adeta kalbi oldu. Sektörün kalbi, çalisma boyunca Sapanca’da atti. Binlerce misafirimizi agirladik, sektör temsilcilerini misafir ettik. Sundugumuz yüzlerce çesit ürünle, aliciya benzersiz bir pazar imkani sunduk. Bu isle ilgili olan tüm kesimleri bir araya getirdik, ortaya bambaska bir görüntü çikti. Yaklasik 30 bin kisiyi misafir ettigimiz fuar alaninda alt yapi ve üst yapi konusunda destek olan Büyüksehir Belediyesi’ne ve diger paydaslarimiza tesekkür ederim” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile